Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ООН треба зняти санкції із РосБанку, – причина знайдеться завжди

Європейський Союз розглядає можливість погодитися на створення підсанкційним Россельхозбанком дочірньої компанії, яка буде підключена до SWIFT.

Як повідомляє Financial Times, на таку поступку москві можуть піти заради захисту угоди щодо чорноморського зерна, що дозволяє Україні експортувати продукти харчування на світові ринки.

План рф, запропонований у ході переговорів за посередництва ООН, дозволить підрозділу банку займатися платежами, пов’язаними з експортом зерна.

Ще новому підрозділу можуть дозволити використовувати глобальну систему обміну фінансовими повідомленнями SWIFT, яку було закрито для найбільших російських банків після вторгнення в Україну у лютому 2022 року.

Крім відновлення доступу до SWIFT, держава-агресор також домагається відновлення постачання сільгосптехніки та запчастин, зняття обмежень на страхування та перестрахування.

Нагадаємо, терористичний кремлівський режим з 26 червня повністю зупинив реєстрацію нового флоту, який би вивозив з України сільськогосподарську продукцію. Це знову свідчить про наміри зірвати поставки українського продовольства на світові ринки.

Також ми писали, що Україна та Велика Британія мають намір співпрацювати у сфері моніторингу обігу зерна, яке росіяни крадуть та вивозять із тимчасово окупованих регіонів.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності