Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Перша представниця ЛГБТ на посаді мера Чикаго демократка Лайтфут, успішно програла перевибори після того, як запустила місто

У Чикаго вперше за 40 років мер (мерша, мершо) програв (програла, програло) перевибори. Цю тему дослідив прекрасний український філософ, політаналітик і чудовий фахівець з американістики Сергій Чаплигін:
Причому розгромно – Лорі Лайтфут посіла третє місце у першому турі. І втратила можливість вийти у другий тур голосування.
Правління Лайтфут стало одним із найгірших в історії Чикаго. Рівень злочинності, і так дуже високий, став надзвичайним.
В 2021 Чикаго поставило абсолютний антирекорд (і в своїй історії, і в історії інших міст США) за кількістю вбивств.
Минулого року про від’їзд із Чикаго оголосив один із найбільших хедж-фондів Америки – Citadel. Його голова Кен Гріффін просто не може забезпечити безпеку співробітників – тому він релокував їх усіх до консервативної Флориди республіканця Рона Десантіса.
Тепер незадоволені виборці відправили Лайтфут на пенсію.
Лідером у першому турі став головний фінансист Чикаго білий демократ Пол Валлас, який йде на вибори з порядком денним «закону і порядку».
Довідково:
Лорі Елейн Лайтфут (англ. Lori Elaine Lightfoot; нар. 4 серпня 1962, Массильон, Огайо) — американська юристка та політична діячка, член Демократичної партії, 56-ий мер Чикаго. Лайтфут — перша чорношкіра ЛГБТ-жінка, обрана мером великого міста в США. Вона також є першою чорношкірою жінкою-мером Чикаго. Вона є другою жінкою (після Джейн Бірн) і третьою афроамериканкою (після Гарольда Вашингтона і Юджина Сойєра) мером Чикаго.
Лорі Лайтфут проживає у північній частині міста разом зі своєю дружиною Емі Ешлемен та прийомною донькою Вівіан.
У червні 2020 року, на честь 50-ї річниці першого ЛГБТК прайд-параду, онлайн журнал Queerty назвав Лайтфут серед п’ятдесяти героїв та героїнь, що «ведуть націю до рівності, прийняття та гідності для всіх людей»
ФОТО: мер Чикаго із дружиною

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності