Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Американців ліберал-демократи ставлять на коліна перед BLM

Disney випустив документальний серіал про “проект 1619”.
Цей проект пропонує розглядати реальною дату створення США не 1776 рік, а 1619 – рік появи першого чорношкірого раба з Африки на американському континенті. І вивчати історію США у розрізі расизму та пригнічення меншин. Розбирався в даному питанні на своїй сторінці один з кращих українських філософів і оглядачів політситуації у США Сергій Чаплигін:
Ліберальні історики, які стоять біля витоків “проекту 1619”, прагнуть провести ревізію всього, що у американської історії. Навіть саму появу американської державності пропонується вважати проявом расизму – зі звинуваченнями на адресу колоністів, що вони воювали за незалежність лише заради збереження рабства.
Відповідно США виникли через расизм. Адже до того моменту інститут рабства на території Британської імперії поступово скасовувався, але багаті плантатори Північної Америки не хотіли відмовлятися від рабства, тому й підняли сепаратистський заколот проти короля Георга III.
Тому історики “проекту 1619” роблять висновок: Америка була основана на принципах расизму, нетерпимості та гноблення національних меншин.
Відповідно пишатися американським минулим не можна – його можна тільки соромитися та якомога швидше відмовитися від основ політичної та економічної системи, що дісталася від батьків-засновників США: конституції, колегії вибірників, ринкової економіки – тобто всіх тих речей, які захищають консерватори (республіканці, – ред.).
Тому серіал Disney закликає виплатити репарації афроамериканцям за 156 років рабства та сегрегації.
Зараз у США проживає 45 мільйонів темношкірих. Кожному пропонується заплатити по 350 тисяч доларів. Тобто сумарно десь 14 трлн доларів.
А в Сан-Франциско навіть пропонують видати кожному афроамериканцю по 5 мільйонів доларів.
Створення комісії Конгресу з виплати репарацій підтримує й нинішній глава демократів у нижній палаті Хакім Джефріс.
Тому тема виплати репарацій стає для США загальнонаціональною. Щоправда, питання про те, звідки взяти на них 14 трильйонів доларів, залишається поки що без відповіді.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності