Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

“Показовий розстріл” Спартц влаштували в США лобісти від трьох партій, – щоб приспати пильність Єрмака?

Сьогодні в США, напередодні осінніх виборів у Конгрес, де більшість мають республіканці, йде майже неприхована боротьба за український кейс та дружбу Києва, який поки схиляється до демократів із Білого дому та Держдепу. Мабуть саме тому висловлювання республіканців та Трампа в Україні у ЗМІ здебільшого часто подають у спотвореному варіанті, що відрізняється від мови оригіналу. Так само ЗМІ й коментують їхні дії. Але напрям вітрів має властивість змінюватися відповідно до пір року. Куди вітер подує цієї осені, вже незабаром побачимо, а поки:

Агресивна критика з боку конгресвумен Вікторії Спартц на адресу керівництва України почала насторожувати її колег в парламенті й не тільки. За даними ліберально-демократичного привладного CNN, недавно представники ради національної безпеки США та Державного департаменту, які зараз в руках Демократичної партії, спеціально для Спартц влаштували двогодинний брифінг, щоб пояснити недоречність її поведінки.

Видання з посиланням на джерела пише, що американські посадовці побоюються, що заяви Спартц можуть підірвати довіру до Володимира Зеленського та завдати шкоду американсько-українським відносинам.

“Я намагаюся їй пояснити, що прекрасно знаю про проблему корупції. Але говорити про корупцію зараз, коли вони під облогою – це все одно, що обклеювати ванну шпалерами, коли будинок навколо горить. Це контрпродуктивно”, – заявив CNN один з конгресменів від Республіканської партії.

Відразу нагадаємо, що в США нещодавно створено для відбирання голосів у республіканців третю партію – “Форвард”, куди увійшли демократи і декотрі перебіжчики від республіканців. А щоб нова третя партія не стала “мертвонародженою”, як досі було в американській історії з усіма третіми, необхідно, щоб її, якщо не очолював, то принаймні на виборах представляв гідний кандидат, яким саме й може бути на два роки старша за Байдена 82-річна Ненсі Пеласі, яка днями заробила високі політичні девіденди своїм візитом до Тайваню.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Отож, за даними телеканалу, три провідні республіканці з ключових комітетів Палати представників – з питань закордонних справ, розвідки та збройних сил – закликали Спартц пом’якшити свою позицію.

“Ми всі говорили з нею. Це дратує людей, тому що шкодить справі”, – заявив інший співрозмовник CNN з-поміж республіканців.

Спартц хоче наступного року приєднатися до комітету Палати представників у закордонних справах, але через її поведінку окремі республіканці попередили керівництво партії, що будуть “дуже засмучені” у разі такого призначення.

За даними телеканалу, така активність Спартц розпочалася ще на початку березня, коли двопартійна делегація Конгресу – переважно з комітету закордонних справ – поїхала до Польщі на український кордон.

Спартц не була запрошена, але теж поїхала – власним коштом. Там вона зв’язалася з делегацією та взяла участь у деяких зустрічах. Її несподівану появу спочатку сприйняли позитивно, але конгресвумен проявила себе не з найкращої сторони.

“Вона була як слон у посудній крамниці. Я не знаю, чи це розчарування, чи вона відчувала, що не отримує достатньо потрібної інформації, але вона була просто грубою”, — сказав один із конгресменів від Республіканської партії.

У підсумку залишається сказати, що Спартц – це прицільно випущена США “куля” у Єрмака, яка влучить у ціль не раніше листопада цього року, коли Президенту Зеленському таки доведеться усвідомити, що незамінимих людей у політиці не існує, важлива тільки якісність цієї заміни…

  • Раніше конгресвумен-республіканка Вікторія Спартц, яка публічно закликала до відставки голови ОП Андрія Єрмака, заявила, що США сумніваються, що американська допомога доходить до ЗСУ. Вона також заявила, що американська зброя може опинитися у Росії чи Сирії.
  • Українська влада запевнила, що контролює західну зброю, а чутки про “інше” – російська пропаганда.
  • Демократи у Держдепі заявили, що впевнені у діях уряду України щодо захисту американського озброєння. А в Білому домі демократи сказали: після перетину кордону зброя – власність України, чим ще більше внушили підозр республіканцям…

За матеріалами іноземних ЗМІ

підготував Тарас Боднар

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності