Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Обрати між підтримкою США і ленд-лізом чи своїм Офісом, – чи буде ультиматум посеред війни

Отож, після того як на конгресвумен-республіканку після її наїзду на керівництво ОПУ у зверненні до президента США Байдена в Україні спустили усіх “собак” – від речника МЗС Ніколенка, віцепрем’єрки Верещук та заступника голови ОПУ Татарова до анонімної армії “ботів” з телеграм-каналів її відповідь не змусила на себе чекати:
Так Spartz відповіла Кулебі та ОП:
«Я знаю, що президент Зеленський веде небезпечну війну з підступним ворогом. Він витрачає багато часу на створення міжнародної підтримки, щоб захистити свою країну, але у нього є постійна внутрішня проблема, яку він повинен вирішити – голова Офісу президента Андрій Єрмак.
Протягом останніх трьох місяців я провела багато часу в Україні – зустрічалася з громадськими та урядовими лідерами, бійцями та цивільними особами. Я вважаю, що Україна має потенціал стати рушійною силою демократії, інкубатором молодих талантів і справжнім союзником Сполучених Штатів у регіоні, де таке партнерство вкрай необхідне. І як людина, яка виросла в Україні за комуністичної диктатури, інтереси всіх волелюбних людей завжди будуть у моєму серці та діях.
Завдяки потужній підтримці, яку я отримую від американців, українців і багатьох людей у ​​всьому світі, я розумію, чому мої коментарі вразили Міністерство закордонних справ України.
Я закликаю Міністерство розглянути мою заяву з тією серйозністю, якої вимагають ці запитання щодо пана Єрмака, замість того, щоб розпочинати нападки ad hominem, як це було досі. Українцям і американцям буде краще, якщо наші уряди відповідатимуть з належною обачністю, а не оборонними банальностями.
Я перерахую кілька серйозних звинувачень на адресу пана Єрмака і дозволю йому самому їх розкрити:
Витік інформації в Білорусь і зрештою в Росію про операцію України із захоплення «Групи Вагнера», що призвело до її провалу;
Погане керівництво невдалими мирними переговорами з Росією перед війною;
Запевнення українського керівництва, що цього лютого нападу з боку Росії не відбудеться, всупереч західній розвідці, щоб перешкодити Україні належним чином підготуватися до війни;
Диверсія Херсона та надання його росіянам для організації трагедії батальйону «Азов»;
Затягування термінових закупівель військової техніки через Міністерство оборони України та висування необґрунтованих або навіть незаконних умов; і
Цілеспрямоване затягування через Олега Татарова призначення незалежного антикорупційного прокурора».
Але нагадаймо, що у зверненні Спатц до Байдена згадувала й за заступника голови ОПУ Олега Татарова, активність якого, як дбаючого про “державну таємницю” та того, хто інколи з’являється на міжнародній арені, зауважила американська конгресвумен-республіканка Вікторія Спартц. Та настільки, що звернулася до Джо Байдена з вимогою пояснень щодо процедур нагляду, пов’язаних із главою Офісу президента України Андрієм Єрмаком. “На підставі різноманітних розвідувальних даних, дій Єрмака в Україні та його ймовірних угод із Росією, Конгресові треба терміново отримати цю інформацію, щоб підтвердити або спростувати різні серйозні звинувачення, – написала конгресвумен.

Хоча тут Спартц не є першою, хто про це говорить, пишуть вже західні ЗМІ. Раніше президента Зеленському у вічі про це попереджав керівник британської МІ6 Річард Мур… Зараз прізвища озвучені вже офіційно і публічно. Відмовчатися і не діяти вже не вийде.

Після такого наїзду республіканки на Єрмака на неї спустили всіх “собак” – від речника МЗС Ніколенка та віцепрем’єрки Верещук до анонімної армії “ботів” з телеграм-каналів.

Отож, у зверненні Спартц є й згадка про Татарова. який, на думку американки, “затримує призначення незалежного антикорупційного прокурора понад рік, через що Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро не функціонують”. Тобто, намагається зірвати виконання умов вступу України до ЄС. Як це, зрештою, робив і раніше. Так він намагався каструвати антикорупційну стратегію, викинувши звідти поправку №511, яка б заборонила генпрокурорці фактично керувати САП за відсутності обраного керівника.

І ось тут саме цікаве – Татаров відповів Спартц на сторінках… “Комсомольской правды в Украине”!!!

Татаров заявив, буцімто Спартц хотіла взяти під крило американські гроші на відбудову рідного їй Чернігова. І  взагалі — хто така ця Спартц?!

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А, загалом, Спартц була черед чотирьох присутніх при підписанні Байденом указу про Ленд-ліз для України.

Тобто, закид в бік американки є апріорі абсурдним. Натомість українські ЗМІ пишуть, що мер зруйнованого москалями Чернігова, Владислав Атрощенко, який разом з мешканцями пережив обстріли й налагоджував роботу комунальників, став неугодним Офісу президента. Це проявляється в тому, що його не взяли до Лугано, де обговорювали план для відновлення України, а тепер взагалі мають намір усунути від справ, замінивши його призначеним ОПУ очільником військово-цивільної адміністрації. Як підозрюють все тіж американці, щоб Атрощенко не заважав “відновлювати” Чернігівщину…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності