Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Спецпроєкт. Донбас.

Послуга єМалятко стане доступною для жителів тимчасово окупованих територій

Послуга єМалятко невдовзі буде доступною для батьків, що народили дітей на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, АР Кримта міста Севастополя.

Про це заявив вчора Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. «Скоро послуга буде доступна батькам, що народили дітей на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, АР Крим та міста Севастополя. Це важливе рішення для підтримки українців, які постраждали внаслідок російської агресії в Криму та на Донбасі. Сьогодні зроблено перший крок для запуску послуги», – зазначив урядовець у телеграмі.

Таким першим кроком є ухвалення Урядом постанови, яка усуває юридичні перешкоди для реєстрації дитини, народженої на тимчасово окупованій території.

Як повідомили у Кабміні, раніше батьки були позбавлені можливості користуватися оформленням послуги на порталі Дія, адже процедура реєстрації дітей на тимчасово окупованих територіях передбачає встановлення факту народження дитини судом.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Однак тепер батьки зможуть отримати послугу єМалятко на підставі примірника електронного судового рішення про встановлення факту народження дитини. Обмін даними відбуватиметься автоматично.

В Уряді також оприлюднили перелік послуг, які доступні на порталі Дія для батьків з тимчасово окупованих територій, а саме:

1) державна реєстрація народження;

2) реєстрація в Державному реєстрі фізичних осіб платників податків;

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

3) реєстрація місця проживання дитини при народженні — за умови реєстрації на території України та підключення відповідного РТГ;

4) внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому;

5) внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів, що ведеться в центральній базі даних електронної системи охорони здоров’я;

6) визначення походження дитини (визнання батьківства);

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

7) визначення належності новонародженої дитини до громадянства України.

Онлайн-сервіс єМалятко було запущено Міністерством цифрової трансформації України понад рік тому. Це комплексна послуга для батьків новонароджених, яка дозволяє за однією заявою, поданою онлайн, зареєструвати народження дитини та отримати до дев’яти державних послуг від різних органів влади, потрібних при народженні дитини. Сьогодні вона доступна онлайн та офлайн на порталі Дія у 780 населених пунктах.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності