Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Спецпроєкт. Донбас.

Посилюється контроль за наданням статусу УБД (учасника бойових дій)

Міністерство у справах ветеранів вдосконалить механізм надання статусу учасника бойових дій ветеранам, які брали участь в АТО/ООС.

Про це повідомляє міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

«Є окремі факти військового туризму, коли люди приїжджають в АТО на 3 дні, а потім отримують статус УБД (учасника бойових дій – ред.). Так було, до речі, не тільки в АТО, але і в міжнародних операціях, як, наприклад, приїзд до Іраку на 3 дні і отримання статусу УБД. Це все питання нас з вами, нашої гідності і наших цінностей. Для мене ветеран і захисник – це той, хто є носієм справжніх людських цінностей і гідності», – зазначила Лапутіна.

За її словами, при міністерстві діє комісія, яка надає статус учасника бойових дій добровольцям. До її складу входять представники правоохоронних органів, СБУ, інших відомств і громадських ветеранських організацій. Втім, комісія не має інструментів розслідування і перевірки автентичності документів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Прийнято закон, щоб надавати статус УБД добровольцям. Я його дуже підтримую, тому що саме добровольці першими дали відсіч в умовах відсутності армії. Їм 7 років не давався статус, зараз він є. Ми як міністерство надаємо його тим, хто брав участь у складі добровольчих підрозділів в антитерористичної операції. Зараз це дається за трьома свідченнями побратимів. Перевірити наскільки вони справжні, дуже складно, і міністерство не має таких інструментів», – додала міністр.

Щоб удосконалити механізм, міністерство звернулося до МВС і СБУ, щоб до складу комісії включили представників департаменту спецрозслідування, які мають інструменти перевірки надання статусу УБД.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності