Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ПРАВОСЛАВНИЙ ХАЛІФАТ і шахіди московського “патріарха” Кіріла

Шахідизм «русского міра» та «православний халіфат» московського патріарха Кіріла:
Пару днів тому московський патріарх Кіріла Гундяєв публічно визнав, що не є православним християнином і сповідує цілковито неправославне вчення. Він створює якесь нове власне єретичне віровизнання, доктрину, що суперечить вченню Православної Церкви.
Зокрема, проголошені ним ідеї «відкуплювальної жертви» загиблих російських солдатів є нічим іншим, як запозиченням ідей шахідизму з радикально-фундаменталістських течій ісламського світу (рос. «ісламскій мір»), за якими воїн (муджа́хид) у разі загибелі під час війни з «невірними» (джихад) отримує автоматичне прощення гріхів та потрапляє до “раю”.
Здавалося б, яким чином радикальні ідеї ісламістського фундаменталізму та шахідизму могли проникнути у середовище Московського патріархату та його очільника? Проте, якщо проаналізувати дії та висловлювання Кіріла Гундяєва на посаді московського патріарха, все стає очевидним…
Власне, і сам термін «російський світ» («русскій мір») впроваджений у вжиток як окрема ідеологема за зразком «ісламського світу» (рос. «ісламского міра»).
Кому цікаво, запрошую більш детально ознайомитись з моїм дослідженням про квазірелігійну ідеологію “русского міра” на сайті “Радіо Свобода” за посиланням:
Шумило С. В. «Православний шахідизм» та неоязичницька теологія війни московського патріарха Кіріла
P. S. Тема дуже важлива і актуальна, тож запрошую до дискусії та подальшого аналізу ідеології, яка, власне, і стала причиною нинішньої війни путінського кривавого режиму проти України, геноциду та масового знищення російськими окупантами десятків тисяч мирного українського населення.
Ph.D. in History, ThDr.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності