Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Реформ Супрун виявилося недостатньо, їх продовжить її учень Ляшко в інфраструктурі

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №6306, який передбачає початок інфраструктурної частини медичної реформи.

Як розповів протеже екс-міністерки-реформаторки місіс Уляни Супрун нинішній міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, в Україні збудують систему охорони здоров’я європейського зразка.

“Ми нівелюємо застарілий поділ лікарень на міські, районні та обласні, які часто мали задублювані функції”, – каже Ляшко.

Він розповів, що в Україні створять госпітальні округи, які будуватимуться за кластерним принципом.

Госпітальний округ – це територія, в межах якої має бути  забезпечено доступ до якісної і повноцінної медичної допомоги, яка має надаватись постійно.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також новий підхід передбачатиме створення декількох рівнів лікарень:

  • надкластерний – лікарні, в яких є ресурси та технології для надання медичної допомоги у найбільш складних або рідкісних випадках захворювань;
  • кластерний – багатопрофільні лікарні в межах госпітального округу, які мають забезпечити потребу населення в лікуванні найбільш поширених захворювання;
  • загальний – багатопрофільні лікарні, які обслуговують населення територіальної громади або декількох громад. Вони забезпечують базові напрями лікування та у разі потреби спрямовують хворих до кластерних та надкластерних лікарень.

“Також законопроєкт закріплює порядок встановлення мінімального рівня оплати праці медичних працівників, що гарантуватиме зростання рівня зарплати та збереження кадрів в системі охороні здоров’я в післявоєнний період”, – заявив Ляшко.

За словами Ляшка, закон починаючи з 2023 року дозволить запустити реімбурсацію ліків, тобто зробити їх більш доступними для пацієнтів через спрощення отримання рецептів.

Нагадаємо, що завядки реформам Уляни Супрун, за час її міністрування, в Україні вполовину скоротили (закрили без компенсування ліжкомісць і належної профільної допомоги) кількість туберульозних, психіатричних та дерматовенерологічних диспансерів, що, як кажуть медики, не минуло без негативних наслідків для здоров’я Нації.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності