Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

В МОЗ не читають The Lancet, – про ТУБЕРКУЛЬОЗУ зріст не чули

Через глобальну пандемію COVID-19, у світі збільшилася кількість жертв від туберкульозу – це спостерігається вперше за 10 років. До такого висновку прийшли аналітики в глобальній доповіді ВООЗ по боротьбі з цією хворобою за 2021 рік.

Про це пише найпопулярніше міжнародне медичне видання The Lancet.

Уточнюється, що коронавірусна пандемія підкосила системи охорони здоров’я у всіх країнах, від найбагатших до найбідніших. Поки там вводили, знімали і знову впроваджували карантинні обмеження, постраждав доступ людей до всіх інших медпослуг.

Багатьом людям з туберкульозом не був поставлений діагноз в 2020 році. Число людей, у яких вперше діагностували хворобу, знизилося з 7,1 млн в 2019-му до 5,8 млн в 2020-му.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За оцінками ВООЗ, близько 4,1 млн осіб зараз страждають на туберкульоз, але у них або не діагностовано захворювання, або про це офіційно не повідомлялося. Ця цифра зросла з 2,9 млн у 2019 році.

Нагадаємо, що нинішній глава МОЗ Віктор Ляшко був протеже своєї попередниці на цій посаді геніальної “лікарки” з Америки місіс Уляни Супрун, яка своєю медреформою максимально скоротила кількість тубдиспансерів в Україні, так само як і психіатричних лікувальних закладів та ін., після чого героїчно втекла до США…

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Країни, які зробили найбільший внесок у глобальне скорочення числа повідомлень про туберкульоз з 2019 по 2020-й, – це Індія (41%), Індонезія (14%), Філіппіни (12%) і Китай (8%). На ці та 12 інших країн припало 93% Всього глобального скорочення повідомлень.

Вчені кажуть, що пройде не менше п’яти років, перш ніж світ повернеться на правильний шлях у боротьбі з туберкульозом.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Тим часом у ВООЗ натякають, що швидкий прогрес у боротьбі з COVID-19 «показує, що можна зробити для боротьби з туберкульозом, якщо застосовується аналогічна енергійність».

«Обнадіюють результати фази IIb випробувань кандидата у вакцини M72/AS01E, які показали 50% ефективність у профілактиці туберкульозу у людей з туберкульозною інфекцією після трьох років спостережень», – підсумовано в матеріалі.

Раніше ми писали, що Міністерство охорони здоров’я хоче встановити тариф на лікування одного хворого на туберкульоз у розмірі 63,5 тис.грн, збільшивши нинішній в три рази. Крім того, в міністерстві відзначили необхідність введення додаткового тарифу для сімейних лікарів за супровід хворих на туберкульоз в амбулаторних умовах.

ФОТО з відкритих соцджерел, підпис під ним: “їх називають соросятами”

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності