Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Росія погрожує США відмовитися від долара і закликає Китай приєднатися до бойкоту

Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що у відповідь на санкції США необхідно відмовлятися від долара. До цієї ж затії він запропонував приєднатися й Китаю.

Про це повідомляє МЗС Росії.

На думку Сергія Лаврова, Росії та Китаю потрібно нарощувати власну самостійність, оскільки США “визначили своєю метою обмежити їхніх технологічний прогрес”.

“Тому нам потрібно знижувати санкційні ризики шляхом зміцнення своєї технологічної самостійності, шляхом переходу до розрахунків у національних валютах і в світових валютах, альтернативних долару”, – заявив глава МЗС Росії.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Крім того, він заявив про необхідність відходити від міжнародних платіжних систем, які використовують західні держави.

Життя змушує нас вибудовувати свою лінію в економічному й соціальному розвитку таким чином, щоб не залежати від тих “примх”, які демонструють наші західні партнери“, – резюмував Сергій Лавров.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Про відмову від використання євро головний дипломат Росії нічого не сказав, хоча Євросоюз теж ввів санкції проти Росії, зокрема й за агресію проти України.

Нагадаємо, що американський долар, попри те що рахується світовою валютою, вже давно вважається нічим не захищеним від інфляцій окрім політичного і військового впливу США.

При цьому найбільшим тримачем готівкового американського долара вважається Китай із найбільшою в світі армією, який будь якої миті може зажадати від США забезпечити їхню валюту.

Нагадаємо, що свого часу нафтовий Ірак Саддама Хусейна планував для розрахунків за нафту відмовитися від доларів та перейти до євро, згодом цю ж ідею із заміною долара та євро на власну валюту “африкано” мав намір перейти лівійський лідер Муаммар Каддафі, яка подальша доля спіткала обох цих лідерів та їхні колись багаті держави знають усі…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як санкції впливають на Росію:

  • Найбільш жорсткими санкції Заходу проти Росії були саме після агресії проти України. Внаслідок санкцій курс рубля щодо долара впав з 31 рубля у 2013 році до 74 рублів у 2021-му.
  • Санкції підтримали зокрема США та Європейський Союз й інші держави. Тож скоро єдиним варіантом для Росії буде використання венесуельський болівар, який саме переживає свої “найкращі” часи.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності