Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Риторика “нової” Німецької влади міняється щодо ПП2, – чи це лукавство?

Віце-канцлер, міністр економіки Німеччини Роберт Хабек вважає, що будівництво газопроводу “Північний потік – 2” було помилкою з геополітичної точки зору.

Про це заявив Хабек в інтерв’ю газеті FAZ, пише DW:

“Всі європейські країни, окрім Німеччини та Австрії, були завжди проти. І ось газопровід побудований. Але питання про те, чи буде його введено в експлуатацію, залишається відкритим. Це питання слід вирішувати з позиції європейського та національного права”.

Роберт Хабек

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Торкнувшись загрози військового вторгнення Росії в Україну, Хабек наголосив, що “будь-яка подальша агресія не повинна залишатися без жорстких наслідків”.

Політик нагадав, що, згідно з чинними законами, володіння мережею та компанією, яка здійснює її експлуатацію, мають перебувати у різних руках.

Зазначимо, що тільки тепер, після відставки канцлерки Меркель (агент Еріка) офіційно визнано той факт, що саме вона особисто блокувала питання постачання зброї з країн НАТО для України.

ЧИТАЙТЕ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Політика, спрямована на підтримку конкуренції, – це політика. Вона не дає створювати монополії і водночас – залежності”, – підкреслив заступник глави уряду ФРН, додавши, що німецький регулятор – Федеральне агентство з мереж (Bundesnetzagentur) перевірить відповідність закону усіх документів щодо “Північного потоку-2” та ухвалить рішення про можливість початку його експлуатації.

Передісторія:

  • 26 жовтня міністерство економіки Німеччини повідомило, що завершило аналіз надійності газових поставок по “Північному потоку-2”. Експерти мінекономіки дійшли до висновку, що сертифікація нового газопроводу не загрожує безпеці газопостачання Німеччини та ЄС.
  • Втім, попри позитивний висновок міністерства, у листопаді німецький регулятор – Федеральне мережеве агентство – тимчасово зупинило процес сертифікації компанії Nord Stream 2 AG як оператора російського газопроводу “Північний потік-2”.
  • Невдовзі регулятор заявив, що рішення про повну сертифікацію газопроводу не варто очікувати у першій половині наступного року.
  • Лідерка німецьких “Зелених”, міністерка закордонних справ у новому уряді Анналена Бербок заявила, що зараз не бачить підстав для запуску добудованого російського газопроводу “Північний потік-2”.
  • “Оператор ГТС України” звернувся до Федерального міністерства економіки та захисту клімату Німеччини із проханням переглянути рішення про вплив сертифікації газогону “Північний потік-2” на безпеку постачання газу до Європи.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності