Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

СБУ після реформи, – мрія чи реальність

Законопроєкт про реформу СБУ передбачає, що спецслужба почне діяти зовсім іншими методами, ніж правоохоронні органи.

Про це розповів ексзаступник глави СБУ, генерал-майор Віктор Ягун.

Як заявив Ягун, інформація про нібито повноваження СБУ, при яких вона може без суду закрити будь-який канал або посадити людину, “зовсім не відповідає дійсності”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Це поширюється в першу чергу тими каналами й інформаційними меседжами, хто категорично проти цієї реформи, яку, до речі, підтримали наші партнери, і є спільна заява від наших партнерів по НАТО і ЄС. Там є такі механізми, вони позасудові, але чітко виписані, і ніхто особисто не збирається закривати, блокувати якісь приміщення“, – пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

За словами ексзаступника глави СБУ, “це все виписано чітко в рамках закону про контррозвідувальну діяльність”.

Ситуація дуже проста. Якщо ми робимо спецслужбу – вона діє зовсім іншими методами, ніж правоохоронні органи, які працюють через прокуратуру, через суди, і є механізм судового реагування. Контррозвідувальний орган діє за іншими механізмами, і контролюється в першу чергу парламентом. Якщо будуть порушення – зрозуміло, що потрібно буде реагувати, такі дії апріорі неможливо здійснювати, або вони будуть скасовані“, – зазначив Ягун.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про реформу СБУ.

Зазначимо, що Міжнародна дорадча група має намір підтримати реформування Служби безпеки України на всіх етапах ухвалення та реалізації відповідного закону, про це йдеться у заявах представництва ЄС і посольства США в Україні.
Представники Міжнародної дорадчої групи (США, Європейського Союзу і Консультативної місії ЄС та представництва НАТО) зустрілися з віце прем’єр-міністром Ольгою Стефанішиною і висловили твердий намір підтримувати Україну на всіх етапах історичного за своїм значенням процесу реформування СБУ, зокрема на етапах ухвалення та реалізації відповідного закону“, – йдеться у заяві дипвідомств у Twitter.
Створення сучасної та ефективної Служби безпеки, що дотримується у своїй роботі найкращих євроатлантичних практик і принципів, є в інтересах усіх громадян України“, – наголошується у повідомленні…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності