Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Що не так із вірусом мавпячої віспи, і чого чекає ВООЗ

ВООЗ відмовилися визнавати спалах мавпової віспи пандемією. Комітет вирішив, що спалах захворювання не відноситься зараз до надзвичайних ситуацій, що мають міжнародне значення.

Про це повідомляє: CNN  з посиланням на  результати  засідання комітету з надзвичайних ситуацій,  про які повідомив генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус:

“Наразі подія не є надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я, що має міжнародне значення, що є найвищим рівнем попередження, який ВООЗ може видати”.

Водночас зазначається, що  скликання комітету саме собою відображає занепокоєння з приводу поширення мавпячої віспи у світі.

Тедрос Аданом Гебреєсус закликав до посилення спостереження за мавпячою віспою.

ВООЗ визначає надзвичайну ситуацію в галузі громадської охорони здоров’я, що має міжнародне значення, або PHEIC, як “надзвичайну подію”, яка є “ризиком для громадської охорони здоров’я для інших держав внаслідок міжнародного поширення хвороби” і “потенційно вимагає скоординованих міжнародних дій у відповідь”.

Нагадаємо:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
  • Мавпяча віспа – рідкісне вірусне захворювання, що передається людині від тварин ВПЕРШЕ, хоча відоме вже давно. Воно зазвичай трапляється в Західній та Центральній Африці.
  • Симптоми захворювання – лихоманка, головний біль та шкірний висип, який починається на обличчі й поширюється на решту тіла.
  • Випадки зараження вірусом віспи мавп в останні тижні були зафіксовані за межами Африки – зокрема в Німеччині, Швейцарії, Іспанії, Бельгії, Італії, Португалії, Великій Британії, Австрії та Швеції.
  • Бельгія стала першою країною, яка запровадила обов’язковий 21-денний карантин для хворих на мавпячу віспу.
  • ВООЗ змінить назву вірусу мавпячої віспи, бо науковці вважають її  дискримінаційною через географічну прив’язку.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності