Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Звідки у США вакцини від мавпячої віспи, – хвороба щойно вперше почала поширюватися серед людей

В сусідній з Україною Польщі уже зафіксували перший випадок мавпячої віспи

А в цей час США планують збільшити запаси вакцин (?!) проти мавпячої віспи через поширення хвороби приблизно в 30 інших країнах, крім африканських, повідомляє ABC News.

На кінець минулого тижня в США було виявлено 45 випадків у 15 штатах та окрузі Колумбія.

Понад 1300 випадків було виявлено приблизно в 30 інших країнах за межами Африки, де вірус є ендемічним.

Чиновники кажуть, що ризик епідемії у США низький, але вживаються запобіжні заходи.

Уряд США має запас із 72 000 доз вакцини Jynneos і очікує ще 300 000 доз від виробника Bavarian Nordic протягом наступних кількох тижнів, сказала Дон О’Коннелл, яка контролює державний запас вакцин для невідкладної допомоги та лікування.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У п’ятницю уряд оголосив, що замовив доставку ще 500 000 доз Jynneos від Bavarian Nordic наприкінці цього року.

Нагадаємо, що фармкомпанії, які досі заробляли десятки мільярдів доларів на вакцинах проти Covid-19 почали терпіти шалені збитки після того, як з’ясувалося, що цей “жахливий” вірус в Росії та Україні загинув у перші дні війни.

Тож уже із березня 2022 року у людей почали раптом виявляти вірус мавпячої віспи – давно відомої хвороби, яка досі людей не вражала…

Звідки у США взялася вакцина від цієї віспи і, хто встиг вже її розробити? – питання доволі цікаве, адже пригадаймо, що появі Covid-19 вчені стверджували, що їм для розробки повноцінної вакцини знадобиться не менше року, і хоч пройшло значно більше часу, але вакцини без жодних побічних дій так винайти й досі не вдалося.

В Україні наразі немає підтверджених випадків хвороби.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності