Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Спікер Джонсон: США, як завжди, усе знали заздалегідь, але нічого не вдіяли…

Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що Конгрес (значить і Держдеп демократів) вже кілька тижнів мав інформацію про загрозу розробки росією протисупутникової зброї після засекреченого брифінгу за участю старших радників президента Байдена з питань національної безпеки (точно так само, як знали про 24 лютого для України і не діяли, хоча й були гарантом її безпеки за Будапештським меморандумом про ядерне роззброєння).

Заяву Джонсона наводить The Hill.

За словами спікера, він був вперше поінформований про російську загрозу у січні.

«Це питання, про яке ми знаємо вже кілька тижнів. Ми просили про зустріч з президентом. Я зробив це, ми зробили це в письмовій формі в січні», – сказав Джонсон.

За словами законодавців, у четвер ввечері в Капітолії для них провели брифінг радник з національної безпеки Джейк Салліван, директор Національної розвідки Авріл Хейнс і представник Пентагону.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Джонсон висловив упевненість, що адміністрація Байдена має план протистояння російській загрозі.

«Сполучені Штати не можуть покладатися на інші країни у вирішенні подібних питань. Ми повинні зробити це самі, і ми це зробимо», – додав він.

Раніше голова Комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США Майк Тернер надав для ознайомлення всім членам Конгресу розвідувальну інформацію про «серйозну загрозу національній безпеці», – джерела стверджували, що загроза пов’язана з росією.

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі на брифінгу підтвердив, що загроза існує та «пов’язана з протисупутниковим потенціалом, який розвиває Росія», але наголосив, що наразі йдеться не про актуальну загрозу, а наміри Москви розвивати відповідні засоби.

Нагадаємо, нижня палата Конгресу США пішла на канікули, залишивши без розгляду схвалений Сенатом пакет допомоги Україні.

Нагадаємо, 13 лютого Сенат США підтримав законопроект про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Зокрема, для України у документі передбачено понад 60 млрд доларів.

США вже кілька місяців не можуть схвалити нове фінансування допомоги Україні через розбіжності між республіканцями і демократами. Таким чином, виділення нових пакетів американської військової допомоги призупинено.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Для того, щоб законопроєкт, який підтримав Сенат, набув чинності, його має схвалити Палата представників і підписати президент США Джо Байден.

Нагадаємо, Сенат США схвалив законопроєкт про виділення коштів Україні, Ізраїлю та Тайваню під час фінального голосування.

Зазначимо, що дебати в Сенаті щодо ухваленого нині законопроєкту тривали з 10 лютого.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності