Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

США на межі ДЕФОЛТУ, – вкотре з 2021 року?..

США можуть оголосити дефолт вже 1 червня, завила голова американського Мінфіну Джанет Йеллен.

За словами Єллен, яка вже не раз попереджала уряд країни про таку загрозу, це станеться, якщо Конгрес не здійснить жодних дій, щоб підвищити межу державного боргу або тимчасово призупинити його.t.me/zl_news/22209

Міністр фінансів США Джанет Йеллен заявила, що у Сполучених Штатів можуть закінчитися гроші для оплати своїх рахунків до 1 червня, якщо Конгрес не підніме або не призупинить ліміт боргу.

Як йдеться в матеріалі The New York Times, Міністерство фінансів раніше попереджало про те, що так звана дата X може настати вже 1 червня, після чого федеральний уряд може зіткнутися з можливістю дефолту за своїм боргом.

У листі до законодавців Йеллен попередила, що фактична дата, коли у федерального уряду може закінчитися готівка, може бути на кілька днів або тижнів пізніше, ніж ці оцінки.

Як йдеться в матеріалі, лист Йеллен є останнім попередженням про хитке фінансове становище уряду.

“Очікування до останньої хвилини призупинення або збільшення ліміту боргу може завдати серйозної шкоди бізнесу і довірі споживачів, підвищити вартість короткострокових позик для платників податків і негативно вплинути на кредитний рейтинг Сполучених Штатів”, – сказала Йеллен.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Міністерство фінансів використовує бухгалтерські маневри, відомі як надзвичайні заходи, щоб продовжувати оплачувати рахунки країни, не порушуючи межу боргу в розмірі 31,4 трильйона доларів, який був офіційно досягнутий 19 січня.

Йеллен не повідомила про будь-які додаткові заходи, які вона планує вжити для економії грошових коштів. Експерти з бюджету прогнозують, що якщо уряд зможе знайти достатні ресурси для оплати своїх рахунків до середини червня, то приплив квартальних податкових надходжень може забезпечити додатковий перепочинок до кінця літа.

У липні 2022 року JPMorgan заявив про те, що економіка США за крок від рецесії. У вересні 2022 року фондові індекси США впали до дворічного мінімуму.

У березні 2023 року виконавчий директор JPMorgan Chase & Co Джеймі Дімон заявив про те, що війна в Україні стала головною проблемою для економіки США. Повідомлялося, що США все ще сподіваються на відносно м’яку рецесію.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності