Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Судять “ультраправих”, які фантазували про “клоуна” Макрона. БОНУС: Байка про 500 бурятів…

Цього тижня, що минає, у Європі, а саме у  Франції 17 січня почався ще один фарс, не гірший того, що його влаштували німці на Рамштайні – суд над групою друзів ультраправих поглядів, членів якої підозрюють у підготовці “насильницьких акцій”, у тому числі замаху на президента Еммануеля Макрона у 2018 році.

Про це повідомляє BFMTV.

Звинувачувані – 11 чоловіків і дві жінки, їх вважають організованою злочинною групою. Замах обговорювався восени 2018 року, коли Макрон мав здійснити серію візитів на схід країни з нагоди 100-річчя першого перемир’я, що започаткувало завершення Першої світової війни. У той період у країні тривали протести «жовтих жилетів», до яких долучилися невдоволені владою люди різних поглядів.

За даними правоохоронців, один з членів групи Мікаель Ібер під час одного з їхніх зібрань проговорив, як збирається застосувати проти президента пістолет, а потім ніж. Після затримання він визнав, що справді говорив це. 62-річний Жан-Поль Бує нібито підкинув ідею застосувати керамічний ніж, який важче виявити металодетекторами. У соцмережах Бує у той час агресивно критикував владу. Серед іншого, він у жовтні 2018 року написав, що «потрібно діяти як хижак і знищувати того й тих, які хочуть тобою поживитися. І це так у нашому випадку з цим клоуном».

Бує і ще трьох чоловіків затримали 6 листопада 2018 року у департаменті Мозель на сході Франції, коли вони зібралися вдома в одного з них. Затримані визнали, що справді обговорювали ідею вбивства Макрона, але наполягають, що нічого реального не планували. Пізніше почали затримувати інших людей.

За інформацією правоохоронців, на зібраннях учасники групи часто одягалися у військовий стрій, фотографувалися за спаленням прапорів ЄС, фантазували про держпереворот із залученням «500 російських солдатів (бурятів? – ред.) для штурму Єлисейського палацу», викрадення депутатів, акції залякування біля мечетей через «страх ісламізації Франції».

Адвокати звинувачуваних аргументують, що, попри слова, ніяких реальних кроків для реалізації задуму не було і підстав вважати їх терористичною групою недостатньо, тому що не всі затримані знайомі між собою.

Нагадаємо, Національна антитерористична прокуратура Франції направила до суду справу про спробу замаху на президента Еммануеля Макрона у 2018 році, в якому фігурують 11 чоловіків і жінка.

Гадаємо, що в світі є безліч людей, які би хотіли зламати на голові МакАрона той телефон, яким він навипередки із Шольцом телефонує чи не щодня до кремля для звітування путіну, але ж всіх не пересаджати…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності