Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Ціна ляпаса президенту Макрону – 4 місяці тюрми

Суд у Парижі визнав 28-річного Дам’єна Тареля винним у нападі на посадову особу й засудив до чотирьох місяців позбавлення волі та ще низки обмежень. Ідеться про подію 8 червня, коли Дам’єн дав ляпаса президентові Франції Емманюелю Макрону.

Про це повідомляє французький канал BFM-TV.

На суді Дам’єн визнав свою провину, але сказав, що «діяв інстинктивно, щоб висловити невдоволення». Він також заявив, що підтримує рух «жовтих жилетів» і дотримується ультраправих поглядів, але заперечив зв’язок із будь-якою партією.

Прокуратура просила ув’язнити Тареля на півтора року, водночас максимальне покарання за статтею про напад на службову особу становить три роки. Суд вирішив 14 із 18 місяців, про які прохало обвинувачення, замінити двома роками умовного вироку.

Протягом цих двох років Тарель буде зобов’язаний відвідувати психологічні консультації та не скоювати нових злочинів. Йому також заборонили тримати зброю протягом п’яти років, обмежили громадянські права на три роки й назавжди заборонили обиратися на держпосади.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тарель називає себе монархістом і займається реконструкцією середньовічних боїв. Перед тим, як дати Макронові ляпаса, він вигукнув середньовічне бойове гасло «Монжуа Сен-Дені». «Я думаю, Макрон утілює занепад нашої країни», — заявив Тарель на суді.

Сам Макрон заявив, що ляпас Тареля — це «одиничний випадок, і в суспільстві існують люди, які час від часу можуть проявляти насилля».

Що сталося?

8 червня під час робочого візиту президента Франції Емманюеля Макрона до міста Дром, що на південному сході країни, невідомий чоловік ударив його по обличчю.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На відео видно, як Макрон підходить до людей, аби привітатися через низьку огорожу. Він вітається з одним із чоловіків у масці й футболці кольору хакі (Тарелем) і продовжує тримати його за руку.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Після цього той викрикує щось у відповідь і б’є Макрона по обличчю. Нападника одразу оточила охорона, а французького президента відвели назад.

У справі про напад затримали товариша Тареля, 28-річного Артура С. У прокуратурі заявили, що суд у його справі почнеться у 2022 році, але не у справі про напад: так, під час обшуків у нього виявили книжку Mein Kampf Гітлера, а також холодну і, можливо, вогнепальну зброю.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Випадок у Дромі є першим нападом на Макрона-президента, але ще на посаді міністра економіки його двічі закидали яйцями: у 2016 та 2017 роках.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності