Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Спецпроєкт. Донбас.

Судитимуть екс-працівницю “Верховного суду” ДНР

Прокуратурою Київської області за результатами спеціального досудового розслідування (in absentia) затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно 41-річної громадянки України за фактом участі в терористичній організації (ч.1 ст.258-3 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Київської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що з 2015 по 2018 роки вказана особа була членом терористичної організації ДНР, виконувала функції представника влади – на посаді головного спеціаліста у структурному підрозділі верховного суду терористичної організації ДНР. Будучи членом громадського руху «Донецька Республіка» вона входила до складу кваліфікаційної комісії, що приймала іспити у претендентів на здійснення нотаріальної діяльності в терористичній організації ДНР.

У листопаді 2019 року Службою безпеки України складено письмове повідомлення про підозру колишній співробітниці квазі-верховного суду ДНР. Через те, що остання виїхала на тимчасово окуповану територію, вручити їй підозру особисто було неможливо, – поінформували у Київській облпрокуратурі. Відтак, її надіслали на електронну адресу підозрюваної, і наступного дня вона підтвердила отримання підозри.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

З 27 листопада 2019 року фігурантку оголошено у розшук.

Наразі досудове слідство у вказаному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до Павлоградського  міськрайонного суду Дніпропетровської області для розгляду по суті.

Слідство здійснювалось слідчими СУ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

***

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду залишив без змін вирок апеляційного суду, яким громадянин Російської Федерації був засуджений до покарання терміном 12 років позбавлення волі без конфіскації майна.

Як установили суди, вказаний громадянин РФ із метою сприяння діяльності терористичної організації ДНР  у вересні 2014 року обійняв посаду т. з. голови верховного суду ДНР, де організовував роботу підпорядкованих йому працівників псевдосудової системи.

26 квітня 2018 року Апеляційний суду Донецької області у кримінальному провадженні № 42015050000000629 заочно засудив цього уродженця Москви. Його було визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 КК України (створення або участь у терористичній групі чи терористичної організації).

За даними Донецької облпрокуратури, під головуванням цього квазі-судді ДНР було постановлено низку незаконних вироків, якими осіб було засуджено навіть до смертної кари. Серед інших судових рішень – призначення покарання “за шпіонаж на користь України” у вигляді 30 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності