Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Син штурмовика SA члена NSDAP Шварценеггер порівняв прибічників Трампа із фашистами

Колишній губернатор Каліфорнії, член Республіканської партії, актор Арнольд Шварценеггер записав відеозвернення, в якому розкритикував дії президента Дональда Трампа, який відмовляється визнавати поразку на виборах, а його прибічників порівняв із фашистами, в той час, коли сам має із ними родинний зв’язок. Проте західні ЗМІ цей раз про це вирішили не згадувати…

Своє звернення він опублікував у Twitter.

На початку промови Шварценеггер нагадав, що народився в Австрії всього через два роки після закінчення Другої світової війни – і в дитинстві був оточений «зламаними людьми, які намагалися за допомогою алкоголю боротися з почуттям провини за причетність до найбільш злого режиму в історії», але при цьому він забув нагадати, що Адольф Гітлер теж народився в Австрії, де начебто страждав від сімейного насилля з боку жорстокого батька…

«Я ніколи не говорив про це публічно, тому що це болісні спогади. Мій батько один-два рази на тиждень приходив додому п’яним – він кричав і бив нас з матір’ю. Але я не покладаю всю відповідальність за це особисто на нього, тому що те ж саме зі своєю сім’єю робив наш сусід. І його сусід – і так далі», – поділився Залізний Арні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами Шварценеггера, така поведінка була обумовлена душевними травмами. А самі травми – викликані спогадами про те, що ці люди бачили або робили за часів нацистського режиму, який «починався з брехні й нетерпимості».

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Тепер за допомогою такої ж брехні, заявив актор, збирає своїх прихильників Дональд Трамп, який відмовляється визнавати результати чесних виборів:

«Він намагався вчинити переворот, повівши за собою людей за допомогою брехні. Мого батька і його сусідів теж вели невірним шляхом за допомогою брехні, і я знаю, куди приводить така брехня».

Шварценеггер назвав Трампа «найгіршим президентом в історії» і сказав, що незабаром той буде забутий, «як нерелевантний твіт», а самі США вийдуть з нинішньої кризи сильнішими – як лицарський меч, що пройшов загартовування – при цьому актор дістав меч Конана-варвара і показав його в камеру.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На думку екс-губернатора Каліфорнії, незважаючи на політичні розбіжності, всі жителі США повинні ставити демократію і її принципи на перше місце. Тому зараз їм необхідно висловити підтримку обраному президенту Джо Байдену.

6 січня прихильники Трампа взяли штурмом Капітолій, намагаючись не допустити формального затвердження результатів президентських виборів. В ході заворушень загинули п’ятеро людей, протестувальників розігнала поліція, а робота конгресу перервалася на кілька годин. Прийти до будівлі Капітолію своїм прихильникам запропонував сам Трамп: він закликав підтримати конгресменів-республіканців, які виступали з запереченнями проти результатів виборів, але ці слова в підсумку виявилися сприйняті як заклик до насильства.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Як повідомлялося, після штурму Капітолію в США порушили щонайменше 25 справ про внутрішній тероризм. В штурмі участь брали, зокрема, діючі службовці та резервісти збройних сил США.

Цікаво, що у липні 1990 року вперше з’явилися повідомлення про те, що батько Арнольда Шварценеггера був нацистом. Шварценеггер звернувся до своїх друзів в Центрі Симона Візенталя з проханням з’ясувати правду.
Я не багато знаю про минуле мого батька, – сказав він рабину Марвину Хіеру, директору і засновнику Центру Симона Візенталя. – Не знаю, добре це чи погано, але мені б хотілося, щоб ви це з’ясували“.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ось, що вдалося з’ясувати: Густав Шварценеггер дійсно був членом нацистської партії. Він добровільно подав заявку на вступ в партію в 1938 році. Однак жодних свідчень, що він був військовим злочинцем, немає. Крім того, Центру Симона Візенталя не вдалося знайти ніяких підтверджень того, що Шварценеггер-старший входив в якесь напіввійськове формування Німеччині (наприклад, штурмові загони SA і SS).
Однак “Los Angeles Times” вдалося ознайомитися з документами з Державних архівів у Відні, які доводять, що Густав Шварценеггер мав більш тісні зв’язки з гітлерівським режимом, ніж передбачає Центр Симона Візенталя. У момент проведення розслідування Центром Симона Візенталя ці документи були закриті у зв’язку з забороною на розголошення інформації про солдатів на протязі 30 років після їх смерті.
Виявилося, що Густав Шварценеггер був членом SA, штурмових загонів, яких називали “коричневими сорочками”. Він вступив в SA 1 травня 1939 року, через шість місяців після того, як SA провели Кришталеву ніч, Ніч битого скла, під час якої по всій Німеччині та Австрії громили єврейські будинки, підприємства і синагоги. Тисячі євреїв були відправлені в табори смерті.

Про те, чим займався Шварценеггер-старший в SA, достеменно невідомо. За винятком провідної ролі в Кришталевої ночі, SA поступилися першістю SS ще в 1934 році. Як зазначає Урсула Шварц, дослідник документальних архівів австрійського опору, в той час як служба в німецькій армії після аншлюсу 1938 була обов’язковою для австрійських чоловіків, вступ в SA вимагало добровільної заявки.
Австрійські документи свідчать, що Густав Шварценеггер служив в тих підрозділах діючої німецької армії, які брали участь в найжорстокіших кровопролиття Другої світової війни, включаючи вторгнення в Польщу, Францію і Росію і облогу Ленінграда.

Під час служби у Військовій польовій жандармерії (військової поліції Рейху), яку називали “ланцюговими псами”, йому було присвоєно звання старшого сержанта. Їх використовували для придушення повстань серед населення в міру просування німецької армії.
За деякими даними, Густав Шварценеггер був поранений, а в якийсь момент підхопив малярію. Він покинув ряди армії в 1943 році.
Після закінчення війни він зміг спокійно працювати на повоєнний держава, тому що за ним не значилося ніяких військових злочинів. Він прослужив офіцером поліції в Австрії і помер в 1972 році.

Завдяки ЗМІ відомо, що бойовий побратим батька Арнольда Шварценеггера був почесним гостем на весіллі Залізного Арні, коли актор одружувався із племінницею 35-го президента США Джона Ф. Кеннеді, що спричинило скандал, який швидко загладили...

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також нагадаємо, що одним із найвідоміших кіноперсонажів актора є Конан-варвар, який за сюжетом є сарматом, яких нацисти зараховували до арійської раси...

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності