Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Тепер вже Естонія розчарована в НАТО, і знову є чому…

Прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас в інтерв’ю Financial Times закликала відправити до кожної з балтійських країн щонайменше 20-25 тис. солдатів НАТО. Естонія була б стерта з землі в разі російського вторгнення – через неефективний план НАТО щодо захисту країн Балтії, – заявила естонський прем’єр Кая Каллас в інтерв’ю Financial Times.

Тож не дивно, що прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас критично відгукнулася про нинішню стратегію НАТО із захисту країн Балтії, попередивши, що згідно з нею у разі нападу росії її країна може бути стерта з лиця землі.

Прем’єр-міністр заявила, що у поточних планах НАТО враховано, що країни Балтії можуть залишатися під російською окупацією протягом 180 днів. Каллас зазначила, що з моменту російського вторгнення в Україну пройшло більш як 100 днів і вже є приклад Бучі.

«Якщо порівнювати розміри України та країн Балтії, це означало б повне знищення наших країн і культури… Ті, хто був у Таллінні, знають наше Старе місто та його багатовікову історію, – все це було б стерто з лиця землі, у тому числі наші люди, наш народ», – сказала Каллас.

Міноборони Естонії стало на бік прем’єр-міністра, заявивши, що думка, озвучена прем’єр-міністром Каєю Каллас в інтерв’ю FT, базується на інформації, яку можна прочитати і у відкритих джерелах.

Крім того, відомство нагадало, що кілька днів тому на це вказав міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, який заявив: «У нас не буде 60 днів, щоб відправити свої танки в Естонію, оскільки до цього часу вже не буде Естонії, якщо врахувати, що росіяни зробили з Україною».

Необхідність принципових змін на східному фланзі Альянсу є одним з найважливіших очікуваних результатів саміту НАТО в Мадриді (29-30 червня).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності