Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

США “підтримують” створення союзу між Україною, Великою Британією, Польщею та Балтійськими країнами

НАТО робить недостатньо для захисту та підтримки України, – прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час прес-конференції з Генеральним секретарем НАТО та лідерами Альянсу в Гаазі.

“Чи достатньо ми сильні у захисті наших європейських цінностей? Українські військові та український народ борються за найважливіші цінності Європи та вільного світу – суверенітет, свободу, право жити. І я вважаю, що відповіді на попереднє питання – ні”, – наголосив Матеуш Моравецький.

«Нехай віддають свій Бранденбург або Піренеї», – посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький жорстко висловився про заклики «зберегти обличчя» Путіна. Країнам, які говорять про неприпустимість приниження РФ задля збереження подальшої дипломатії, він запропонував віддати їй свої території.

Нагадаємо, що днями президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що він не виключає, що вже незабаром Білорусі доведеться воювати з Польщею за збереження західної України…

Тому президент Польщі Анджей Дуда заявив, що хоче, щоб НАТО збільшило кількість військ США на східному фланзі на тлі вторгнення Росії до України, передає Polskie Radio.

Але сподівань на НАТО надто мало.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тому у Польщі буде сформовано дві нові загальновійськові дивізії.

Про це заявив міністр оборони Маріуш Блащак, повідомляє відомство в Twitter.

Дивізії будуть дислоковані вздовж річки Вісла.

За словами Блащака, це робиться для того, щоб армія Польщі налічувала шість тактичних формувань із бойовим забезпеченням.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Якщо Росія будь-коли думала про напад на Польщу, Кремль повинен знати, що в Польщі 40 мільйонів поляків готові стати зі зброєю в руках, щоб захистити свою батьківщину”, – сказав польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький під час візиту до Сілезії.

Сама Польща поставила Києву озброєнь більш ніж на $2 млрд — на даний момент більше, ніж будь-яка інша країна.

«Ми просимо союзників передати нам зброю, необов’язково нову. Ми віддали техніку, що була у використанні, і таку ж готові прийняти», — заявив Дуда.

Польський президент Дуда вимагає терміново передати Польщі військову техніку замість тієї, що країна передала Україні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Цікаво, що США підтримують створення союзу між Україною, Великою Британією, Польщею та Балтійськими країнами, якщо він посилюватиме оборонний потенціал.

Постійний представник США Джуліана Сміт при НАТО зазначила, що Вашингтон зацікавлений у зміцненні можливостей Альянсу, зокрема, на східному фланзі.

Зазначимо, що днями в Польщі виявили першу особу з підозрою на мавпячу віспу. Аналітики ж задаються питанням, чи не зроблено це навмисно, щоб відволікти Польщу від допомоги Україні?

головне ФОТО-ілюстративне

 

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності