Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

В США і світі криза, а в Україні зростання економіки, – ЄБРР і Шмигаль

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), як і прем’єр Шмигаль продовжують прогнозувати зростання української економіки в 2021 році. Фахівці прогнозують зростання ВВП України в 2021 і 2022 роках на 3,5%.

Про це йдеться в доповіді банку про регіональні економічні перспективи.

Уточнюється, що сприяти зростанню економіки буде урожай зернових і продовження нормалізації активності бізнесу. Серед ризиків-повільне просування реформ і розгортання вакцинації.

За прогнозами ЄБРР, на початку 2022 року показники інфляції почнуть переходити до мети НБУ в 5%, оскільки поступово вичерпається ефект низької бази порівняння.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Очікується, що показник інфляції наблизиться до інфляційного таргету ближче до кінця 2022 або 2023-го.

Аналітики відзначають, що, враховуючи дуже позитивні показники в першому півріччі, ЄБРР поліпшив свій прогноз зростання в 2021 році для регіону інвестицій до 5,5%, тобто на 1,3 процентного пункту в порівнянні зі своїм червневим прогнозом, але при цьому Банк попереджає про наявність ряду серйозних загроз.

Раніше ми писали, що Національний банк погіршив прогноз зростання економіки України на 0,7 п.п. до 3,1%. Відновлення економіки в першому півріччі 2021 року виявилося слабкіше, ніж очікувалося раніше.

ФОТО-архівне: Денис Шмигаль підписує меморандум із Керуючим директором ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності