Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Вакцинування в період грудного годування: за і проти

Світова медицина, зокрема провідні неонатологи Британії, Канади та США не рокомендують матерям під час грудного годування приймати будь-які медикаменти перорально (внутрішньо), а ні зовнішньо у вигляді леніментів (крем, мазь), щоб таким чином не завдати шкоди дитині. Зокрема про це постійно досі писало найпопулярніше світове медичне видання The Lancet. Але цілюща сила корисливості доводить абсолютно протилежне, зокрема в Україні, де люди давно добровільно дозволяють іноземним фармкомпаніям у вітчизняних клініках проводити експеременти над власним здоров’ям. Отож, тепер грудне вигодовування не є протипоказом для щеплення мами від коронавірусу, переконує журналістів заступниця меддиректора з неонатології Луцького клінічного пологового будинку Олена Курак. 

“Жодна з вакцин, яка рекомендована для годуючих мам, не має живого вірусу. І сама вакцина через молоко не попадає до дитини, а навпаки виробляються антитіла, які попадають з грудним молоком до дитини та захищають її від захворювання на інфекцію”, — каже Олена Курак.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Лучанка Вікторія Федчук народила два місяці тому. Нині годує дитину грудним молоком. Жінка вакцинувалася проти коронавірусу тиждень тому.

Каже: реакцій ніяких не було, трохи боліла рука. “Перед тим, як вакцинуватися тему вивчала, консультувалася з лікарями. І вирішила вакцинуватися для того, щоб, перш за все, захистити себе і певний захист передати донечці”, — розповідає Вікторія Ф..

Зі слів заступниці меддиректора з неонатології Луцького клінічного пологового будинку Олени Курак, єдиним протипоказом для вакцинації породіль є алергічне ускладнення після першої дози вакцинації.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Що кажуть прибічники тотальної вакцинації:

  • Жінки, що вигодовують дітей грудним молоком, можуть бути вакциновані без застережень усіма вакцинами, що використовуються в Україні, окрім вакцини CoronaVac.
  • Вагітні жінки мають вищий ризик ускладнень від COVID-19 у порівнянні з невагітними, повідомили в МОЗ України. За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань в США (CDC), вагітні жінки із симптоматичним перебігом COVID-19 мають на 70% вищий ризик померти внаслідок цієї хвороби, як і від інших захворювань. Ковід під час вагітності також пов’язаний із підвищеною ймовірністю передчасних пологів (народження дитини раніше 37-го тижня) і госпіталізації новонародженого у палату інтенсивної терапії.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності