Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Великобританія в “рейтингу друзів України” аж на 7-му місці, – кому це вигідно…

У рейтингу країн – друзів України за версією Forbes перше місце, як і раніше, посідає Польща. До першої п’ятірки також увійшли Естонія, Латвія, США та Литва.

Оновлений (станом на 22 серпня) рейтинг з’явився на сайті українського відділення міжнародного американського журналу Forbes.

Цікаво, що у попередній його версії (була складена три місяці тому) перша п’ятірка була дещо інша: Польща, США, Естонія, Латвія, Канада (та сама Канада, що нещодавно всупереч санкціям передала росії та Німеччині відремонтовану турбіну для Північний потік-1). Англо-саксонська Великобританія попри всі старання Бориса Джонсона посіла “почесне” аж 7-е місце, після… Португалії…

У виданні враховували кілька критеріїв, які разом дають уявлення про спільну підтримку нашої держави.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зокрема, це голосування на Генасамблеї ООН за виведення російських військ, впровадження санкцій, закриття для рф повітряного простору, її внесення до списку ворожих країн, участь у конференції на підтримку України у форматі “Рамштайн”. Усі країни в рейтингу виконали ці дії.

Вісім з 20 зазначених країн визнали геноцид росії/срср проти України (у 2022 році або раніше). Чотири країни зробили це частково, інші – у спільних заявах.

Ще один критерій рейтингу – висилка російських дипломатів. Тут рекордсменка – Болгарія, яка вигнала 81 дипломата. Далі йдуть Польща (45), Франція (41) та Німеччина (40). Слід розуміти, що висилка дипломатичних співробітників не завжди може бути пов’язана з війною в Україні.

Інші критерії – допомога нашій країні й біженцям та сума допомоги країни у відсотках до її ВВП. Найбільше грошей фактично виділили США (€44,5 млрд), Німеччина (€7,6 млрд), Велика Британія (€6,6 млрд). Польща, яка надала Україні допомогу на €5,1 млрд, обігнала за цим показником Францію, Канаду, Італію та Іспанію. Щодо суми допомоги країни у відсотках до її ВВП, то найбільш щедрі – це Естонія (1,13% від ВВП), Латвія (1,03%) та Польща (0,88%).

У виданні додали: оцінки, застосовані в рейтингу, показують підтримку урядів, яка не завжди відповідає підтримці більшості громадян. Наприклад, уряд Грузії, незважаючи на багатотисячні демонстрації на підтримку України, не вживає заходів проти рф.

Згідно з опитуванням Міжнародного республіканського інституту, 64% українців вірять у те, що ми повернемо всі території, російська окупація яких розпочалася ще в 2014 році. А 98% жителів країни вірять, що Україна виграє розв’язану Росією війну. Тільки 1% опитаних відповіли, що не вірять, і ще 1% – не змогли відповісти.

Що ж, ну, а підкилимні війни двох супер-держав поки ніхто не припиняв…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності