Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Польський БРЕКЗІТ прискорить створення нового Союзу у Європі з Україною та Британією

Голова Нацбанку Польщі Адам Глапінський заявив, що у Німеччині хочуть повернути собі «польські землі», розташовані між ФРН та рф , – це черговий пазл у польській самостійній грі.

Про це він повідомив в інтерв’ю Gazeta Polska.

За словами Глави Нацбанку Польщі, «певний хаос», в якому зараз може перебувати Німеччина, не завадить їй у реалізації основних національних інтересів, про які країна «піклалася протягом кількох десятиліть».

Польське суспільство м’яко готують до виходу з ЄС та протистояння з Берліном.

Наша ґазета “ЗЛ” вже раніше не раз повідомляла про конфлікт консекрвативної католицької Польщі, що сповідує традиційні сімейні цінності із ліберальним Брюсселем раніше.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Таким чином Польща починає внутрішні гойдалки проти лідерів ЄС, Берліна та Парижа.

Швидше за все, мета Польщі, яка, як і увесь Світ, тепер подачили імпотентність ЄС і НАТО, створити свій союз, де вона матиме своє вагомк право голосу, а головне – право бути почутою. Усі розуміють, що до цього призводять витівки Шольца (раніше Меркель) та Макрона, а Лондон цим обов’язково скористає. Не керувати ж на континенті англо-саксів якимось янкі?

«Раніше йшлося про злиття німецьких держав або поглинання НДР, тобто колишньої радянської окупаційної зони, а з моменту виконання цього завдання – про повернення в тій чи іншій формі своїх колишніх земель, що знаходяться зараз у межах польських кордонів, і підпорядкування собі всього поясу країн між Німеччиною та Росією”, – повідомив голова Нацбанку.

За його словами, таке уявлення німецька влада має «про рівновагу в Європі майбутнього».

Також Глапіньський заявив, що вихід Великобританії з Євросоюзу відкрив шлях реалізації цього сценарію. Він зазначив, що Німеччина планує створити баланс у Європі, заснований на співробітництві «російської та німецької» імперій з країнами посередині у сфері їхнього впливу.

Голова Нацбанку повідомив, що з цією метою німецька влада підтримує екс-прем’єра Польщі, колишнього голову Євроради та одного з лідерів польської опозиції Дональда Туска. Глапінський припустив, що політику могли пообіцяти посаду голови Єврокомісії за підтримку проекту «супердержави».

«Реалізація завдання має розпочатися зі повалення польського уряду та запровадження євро в нашій країні. Для поляків це означає зниження рівня життя та відмову від прагнення наздогнати за добробутом західноєвропейські країни”, – сказав він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також керівник підкреслив, що до “імперських та економічних інтересів” Німеччини, входить створення основ європейської держави “з одним міністром фінансів, загальною фіскальною, зовнішньою, військовою політикою і так далі”.

Раніше заступник глави МЗС Польщі Шимон Шинковський вель Сенк заявив, що польська влада почувається обдуреною через повільне постачання танків з Німеччини.

Також заступник прем’єр-міністра Польщі та голова правлячої партії «Право та справедливість» Ярослав Качинський заявив, що Німеччина хоче створити з Євросоюзу «німецький четвертий рейх».

До цього прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький підписав документ про створення нового науково-дослідного інституту, за допомогою якого Польща має намір підтвердити свої вимоги репарацій за збитки, завдані їй нацистськими окупантами під час Другої світової війни.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше йшлося, що Польща не має наміру відмовлятися від претензій на репарації від Німеччини, про це заявив був Качинський.

 

 

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності