Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Військовий хотів відкупитися від ДБР за привласнення грошових коштів…

Кіровський районний суд міста Дніпра визнав командир 6-ї механізованої роти 2-го механізованого батальйону військової частини винуватим у пропозиції, обіцянці і наданні неправомріної вигоди службовій особі.

Про це йдеться у вироку суду від 1 серпня.

У січні 2023 року, обіймаючи посаду начальника відділення персоналу штабу військової частини, обвинувачений запропонував 10-15 тисяч доларів слідчому Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві. Йшлося про уникнення кримінальної відповідальності за фактом привласнення чужого майна, грошових коштів, шляхом зловживання службовими особами військової частини службовим становищем в умовах воєнного стану (ч.5 ст.191 КК). За гроші слідчий мав змінити кваліфікацію на менш тяжку.

Потім ще двічі при зустрічах зі слідчим військовий повторно висвовив намір передати хабара.

21 лютого в салоні автомобіля чоловік поклав до бардачка частину винагороди — 5 тисяч доларів і після цього був затриманий.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У судовому засіданні військовослужбовець вину визнав в повному обсязі і обставини з обвинувального акту підтвердив.

Суд не досліджував докази щодо фактичних обставин, які ніким не оспорювалися.

Чоловіка засудили до 4 років увʼязнення з конфіскацією всього майна, що належить обвинуваченому.

28 лютого цьому військовому також повідомили підозру за ч.5 ст.191 КК. За версією слідства, начальник відділення персоналу штабу військової частини за попередньою змовою групою осіб із начальником стройової частини відділення персоналу штабу цієї ж частини в період з квітня по грудень 2022 року використовували для нарахування грошового забезпечення та додаткових грошових винагород військовослужбовців персональні дані громадян, які військову службу не призивалися і фактично обовʼязки військової служби не виконували.

Це призвело до незаконного нарахування та виплат бюджетних коштів на загальну суму 3,5 млн грн,  які перераховувалися на підконтрольні підозрюваним банківські рахунки. За цією підозрою військовослужбовцю загрожує до 12 років тюрми.

Номер військової частини у судових рішеннях приховано. Відомо тільки, що вона переміщувалсь Донецькою та Дніпропетровською областями, що повʼязано з участю у бойових діях)

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності