Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Вони від грошей не відбиваються, – 1,5 лярди від Світового банку…

Рада директорів Світового банку схвалила рішення про виділення Україні 1,5 млрд доларів у межах Позики на підтримку політики розвитку та відновлення (DPL).

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Глава уряду зазначив, що з цієї суми 984 млн доларів надійде від Японії, а 516 млн доларів – від Великої Британії. Кошти будуть перераховані вже до кінця березня.

Шмигаль подякував Світовому банку, урядам Японії та Великої Британії за підтримку і внесок у збереження макрофінансової стабільності України.

«Спрямуємо ці ресурси на покриття найбільш важливих бюджетних видатків: на соціальні, гуманітарні цілі та на відновлення», – додав очільник Кабміну.

Мінекономіки України та Світовий банк працюють над залученням 500 млн доларів. Вони будуть направлені на фінансування проектів підтримки українського бізнесу у 2024 році.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На початку грудня 2023 року Світовий банк повідомив, що Україна отримає 1,2 млрд доларів фінансової підтримки. Кошти виділять під гарантії уряду Японії і спрямують на підтримку 29 програм соціальної допомоги найуразливішим категоріям населення.

Раніше ми писали, що студенти Пенсильванського університету у рамках програми Держдепартаменту США Diplomacy Lab створили план повоєнної відбудови Бучі під назвою Green Network Bucha.

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) зацікавлений у тому, щоб долучатися до відновлення Херсонщини та Миколаївщини, які суттєво постраждали від війни.

Також нагадаємо, що Канада допоможе відбудовувати 19 українських громад у семи областях. Країни-партнери вже уклали відповідний меморандум.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності