Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Вироком божевільному вбивці із Закарпаття буде примусове лікування (+соц.статистика)

11 січня цього року, ввечері до правоохоронців надійшло повідомлення про умисне вбивство 62-річної жінки у Берегівському районі. Тоді слідчі з’ясували, що до смерті потерпілої причетний її 18-річний племінник, який її зарубав. Він має інвалідність через вади психічного розвитку і після смерті батьків був переданий під опіку убитої ним тітки.

Тоді 18-річного божевільного було поміщено до спецпалати Виноградівської лікарні, де він перебуває під наглядом лікарів та під вартою поліції.

Так як підозрюваний має психічні розлади, суд тоді прийняв рішення про поміщення його до спеціального медичного закладу із суворим наглядом. Крім того, експерти закладу проведуть необхідну судово-психіатричну експертизу. Також йому повідомили про підозру в умисному вбивстві своєї тітки (ч. 1 ст. 115 КК України).

І ось вже цього тижня суддя Виноградівського суду виніс свій вирок по справі:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В пресслужбі Закарпатської обласної прокуратури розповідають, що суд ухвалив вирок щодо призначення йому покарання у виді застосування примусових заходів медичного характеру – госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом. Там він перебуватиме і проходитиме лікування до повного одужання.

Наразі очікується набрання вироком законної сили.

За даними слідства племінник наніс жінці удари сокирою та близько двох десятків ножових поранень. Безпосередньою причиною смерті потерпілої стала повна ампутація голови.

Зазначимо, що після т.зв. медичної реформи американки місіс Уляни Супрун, чийого диплома про здобуту нею вищої медичної освіти досі ніхто не бачив, в Україні катастрофічно скоротили не тільки туберкульозні диспансери, дерматовенерологічні клініки зі стаціонарами, але й психіатричні заклади, після чого на українських вулицях відразу побільшало божевільних, які з вигляду видаються за нормальних людей, але становлять потенційну загрозу суспільству.

Цікаво, що коли правоохоронні органи, лікарі чи родичі звертаються до суду для отримання рішення бодай на тимчасове примусове лікування, судді доволі часто відмовляють у цьому через власну суб’єктивність і некомпетентність у даних питаннях. Адже, скажімо, у сусідній польщі такі питання розглядаються спеціально навченими суддями, які щороку підвищують свою кваліфікацію, проходячи спкціальні сертифіковані медичні курси по психіатрії та психології.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Одне з лідируючих місць по Україні, де суд відпускає з під варти психічнохворих є Івано-Франківщина.

Нагадаємо, що кілька років тому в центрі міста один із таких психічно-небезпечних суб’єктів, якій постійно тут вештається, напав на екс-заступника обласного управління юстиції з дружиною, вдаривши жінку по обличчю, і втік. Нападника відразу упіймав проходивший випадково поруч екс-начальник слідства. Як пояснили, прибувші на місце події поліцейські, даного божевільного нападника вони вже втомилися затримувати, бо згодом суд його постійно звільняє. А незабаром даний психічно-хворий на залізничному вокзалі зарізав перехожого. Ще раніше по вулиці Будівельників інший псих, якого напередодні випустили з божевільні зарізав на смерть матір із малолітньою дитиною. Легендарного мольфара Михайла Нечая теж вбив напередодні випущений судом з лікарні божевільний, попри те, що медики наполягали на продовженні примусового лікування…

Тож робіть, панове, висновки – Україні потрібні реформи судова і медична, щоб повернути знищену гамереканкою охорону здоров’я, але поки в МОЗ сьогодні керує її колишній протеже, це здається неможливим…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності