Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Який “Майдан” готує Держдеп у “Нафтогазі”, в НАЗК кажуть, що не знають

НАЗК після проведення відповідного моніторинга назвало призначення Юрія Вітренка на посаду очільника «Нафтогазу» НЕЗАКОННИМ! Цю заяву НАЗК слід розцінювати як публічний ляпас президенту Зеленському від наших західних партнерів які повністю контролюють антикорупційні структури нашої країни. Також це сигнал, що Коболєва зарано списувати з рахунків в нафтогазовій грі…

В НАЗК заперечують вплив, зокрема США, на винесення припису щодо скасування призначення на посаду голови “Нафтогазу” сина проросійської ультралівої соціалістки Наталії Вітренко – Юрія. Особливо напередодні зустрічі Байдена та Путіна.

Це рішення Національного агентства, яке грунтується на його внутрішній експертизі і вимогах закону. Ні з ким консультацій НАЗК з цього приводу не проводило…

Під час участі у Генеральній асамблеї ООН я мав зустрічі з представниками департаменту юстиції США, де досягнення України в сфері запобігання корупції були дуже високо оцінені. Питань щодо перевірки, яка стосувалась “Нафтогазу”, на жодній з цих зустрічей не піднімалась… 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ми не отримували від жодного з наших міжнародних партнерів жодних звернень щодо “Нафтогазу“, – каже голова НАЗК Олександр Новіков.

Новіков наголошує, що агенство оцінювало лише документи, які отримало від “Нафтогазу”, Міністерства енергетики та секретаріату Кабміну.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Він додав, що жодного конфлікту інтересів під час перевірки виявлено не було, проте закон забороняє особі, яка ухвалювала рішення щодо підприємства, керувати ним впродовж року після звільнення.

За словами Новікова, перебування його в США на Генасамблеї ООН та винесення припису не пов’язані, оскільки його винесли після того, як отримали та перевірили відповідні документи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

5 червня в НАЗК повідомили, що розпорядження Кабінету міністрів про призначення Юрія Вітренка головою правління НАК “Нафтогаз України” та контракт з ним мають бути скасовані як незаконні.

Сам Вітренко назвав припис НАЗК незаконним і упередженим і заявив, що оскаржуватиме його у суді.

Нагадаємо, 28 квітня Кабінет міністрів звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління НАК “Нафтогаз України” і призначив Юрія Вітренка головою правління “Нафтогазу”.

ФОТО із відкритих джерел: Коболєв і Зеркаль на переговорах у США щодо протидії ПП-2, 2019

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності