Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Спецпроєкт. Донбас.

Загострення військової ситуації в ООС, – шантаж збоку РФ

На Донбасі посилились обстріли терористів, у результаті яких є загиблі та поранені українські військові, а також місцеві жителі. У Тристоронній контактній групі назвали причини загострення ситуації.

Як повідомив представник української делегації в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш, є декілька факторів загострення ситуації на Сході України.

«Один з них – геополітичний. Зустріч Байдена із Зеленським, Меркель із Зеленським. Ми бачили минулої весни перед самітом НАТО, коли були можливі позитивні рішення для України, речник МЗС Росії Марія Захарова говорила, що якщо триватиме мілітаризація України й зближення з НАТО, то це загострить ситуацію на Донбасі», – сказав представник ТКГ.

Росія використовує ситуацію на Донбасі як стримувальний фактор і як фактор шантажу, зокрема в геополітиці, повідомив він. Також Гармаш повідомив, що другий фактор – внутрішньоросійський.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Не забуваємо, що там вибори. Їм потрібна тема, яка мобілізує електорат. Тема України як ворога мобілізує сьогодні путінський електорат, зокрема й на окупованій території, залучаючи новостворених російських громадян до голосування», – зазначив він.

За його словами, на окупованій території зростає невдоволення тим, що заблоковані КПВВ, люди не можуть підтримувати родинні зв’язки, отримувати пенсії.

«І ось створюється на фронті ситуація, яка дозволяла б їм (бойовикам ОРДЛО і Росії, – ред.) виправдовувати закриття КПВВ. Вони говорять про те, що немає умов безпеки. Я б не відкидав і військовий фактор – це терор мирних жителів з метою очищення від них зони потенційної активізації військових дій», – заявив Гармаш.

Нагадаємо, бойовики на Донбасі за минулу добу 16 разів порушили режим «тиші». В результаті троє українських військових отримали поранення, один з них помер.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Терористи обстріляли село в Донецькій області,  в результаті  чого загинув місцевий житель.

За фактом обстрілу цивільної інфраструктури населеного пункту Новоселівка Друга на Донбасі відкрите кримінальне провадження.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності