Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Захід здався на милість російської нафти…

Захід пом’якшив зусилля щодо обмеження торгівлі російською нафтою, повідомляє Financial Times.

На шостому місяці повномасштабного російського вторгнення в Україну, після набуття чинності ембарго на вугілля, уряди європейських країн пом’якшили зусилля щодо обмеження торгівлі російською нафтою.

Європейські країни відклали план виключення росії з життєво важливого ринку морського страхування Lloyd’s of London і дозволивши деякі міжнародні поставки на тлі побоювань зростання цін на нафту та обмеження глобальних поставок енергоресурсів.

Війна в Україні та санкції:
Заборона на страхування в ЄС була введена 4 червня і залишається в силі. Він не дозволяє компаніям в блоці оформляти нову страховку для будь-якого судна, що транспортує російську нафту де завгодно.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Існуючі договори залишаються дійсними до 5 грудня, коли всі подібні види діяльності будуть заборонені.

ЄС змінив частину своїх санкцій, щоб дозволити європейським компаніям мати справу з деякими російськими державними компаніями, такими як “Роснефть”, з метою транспортування нафти в країни за межами блоку.

Європейським компаніям більше не буде заборонено платити таким компаніям, як “Роснефть”, “якщо ці транзакції вкрай необхідні”, за покупку або транспортування сирої або нафтопродуктів в треті країни, заявив ft представник Європейської комісії.

У заяві ЄС говориться, що заходи були прийняті, щоб “уникнути будь-яких потенційних негативних наслідків для продовольчої та енергетичної безпеки в усьому світі”.

Вугільне ембарго:
Євросоюз 8 квітня опублікував п’ятий пакет санкцій, що містить вугільне ембарго.

З серпня 2022 р. передбачена заборона на закупівлю, імпорт або перевезення вугілля та інших твердих викопних видів палива в ЄС, якщо вони походять з росії або експортуються з росії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

21 липня 2022 року стало відомо про те, що Великобританія введе санкції на імпорт вугілля і нафти з росії.

1 серпня 2022 року в ЄС набуло чинності ембарго на російське вугілля.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності