Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Закриття Керчинської протоки Росією – удар по металургії Маріуполя та ядерна зброя в Криму

Росія оголосила про закриття з наступного тижня аж до жовтня 2021 року частини акваторії Чорного моря в напрямку Керченської протоки для військових кораблів та суден інших країн під приводом військових навчань, українське МЗС – протестує, адже це ставить перепони головному джерелу надходжень України – металургійному бізнесі, а також дає Росії необхідний час на перетворення анексованого Криму у свій старий-новий ядерний бастіон…

Про це сказано у заяві МЗС України.

Такі дії Російської Федерації є черговою спробою в порушення норм і принципів міжнародного права узурпувати суверенні права України як прибережної держави, оскільки саме Україна наділена правами регулювати судноплавство в цих акваторіях Чорного моря“.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У МЗС нагадали, що такі дії порушують право на свободу судноплавства, що гарантують міжнародні документи.

Міністерство вважає, що таким чином Росія пішла на посилення ескалації у морі, а не лише на суходолі.

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку із цими діями Російської Федерації та вимагає негайно скасувати рішення про незаконне закриття окремих акваторій Чорного моря“, – йдеться в заяві.

МЗС закликало міжнародну спільноту посилити тиск на Кремль.

Через причетність до будівництва Керченського мосту та порушення прав місцевого населення окупованого Росією Криму США запровадили санкції проти 5 фізичних та 3 юридичних осіб.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Нагадаємо, що у 2019 році головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що Україна не збирається повторювати військових спроб пройти крізь Керченську протоку у такому форматі, як це було у листопаді 2018 року, коли захопили українських моряків.

Також закриття Керчинської протоки – це надзвичайно серйозний удар по українській металургії який призведе до суттєвого зниження виробництва двох металургійних заводів в Маріуполі.

Як відомо, металургія – це хребет економіки нашої воюючої держави.

Все більше, і більше різних фактів вказують на те, що Путін націлився в першу чергу саме на Маріуполь?!

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності