Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Спецпроєкт. Донбас.

Затримання українського журналіста Радіо Свобода в Криму – провокація та пропагандистська акція російських спецслужб

Затриманого у Криму позаштатного кореспондента Радіо Свобода Владислава Єсипенка російські окупаційні власті звинувачують у роботі на українську розвідку.

Про це повідомили у Корпорації Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода, президент якої Джеймі Флай днями оприлюднила заяву з вимогою негайно звільнити затриманого.

Владислава Єсипенка – фрілансера проєкту «Крим. Реалії» Радіо Свобода, російські спецслужби затримали 10 березня. Є інформація, що перед тим він проводив на півострові інформаційну акцію, присвячену Кобзареві.

«Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода вимагає негайно звільнити Владислава з-під варти. Ми ставимо під сумнів обставини цього нібито зізнання, яке, як видається, було зроблене з примусу і без доступу незалежного адвоката. Російська влада аналогічним чином раніше обмовляла співробітників української служби Радіо Свобода подібними неправдивими звинуваченнями. Владислав – позаштатний співробітник української служби Радіо Свобода (Крим.Реалії), а не шпигун, і він має бути звільнений», – йдеться у заяві Джеймі Флая.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У свою чергу дружина Владислава – Катерина Єсипенко переконана, що оприлюднені днями на російському державному телеканалі «Крим 24» нібито зізнання її чоловіка в тому, що, знімаючи сюжети для проєкту «Крим.Реалії» він нібито дублював українським спецслужбам, були вибиті під тортурами та знущаннями, підтвердженням чому Катерина вважаю ту обставину, що до затриманого журналіста двічі не допустили незалежного адвоката.

Як повідомила дружина журналіста – Катерина Єсипенко, до Владислава двічі не пустили адвоката. Вона пов’язує цю обставину з ймовірним

До ув’язненого в окупованому Криму українського журналіста Владислава Єсипенка – двічі не пустили його захисника. Про це під час пресконференції повідомила дружина журналіста Катерина Єсипенко.

«Я побоююся за життя і здоров’я свого чоловіка. Побої на обличчі і шиї – їх видно неозброєним оком. Для цього не потрібно проводити експертизу. Затримання мого чоловіка є незаконною акцією. Оскільки Влад на території Криму займався журналістською діяльністю. Це визнано всіма інституціями, усіма демократичними країнами світу», – прокоментувала жінка ситуацію з репортером.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Провокацією російський спецслужб та пропагандистською акцію вважають озвучені ФСБ на адресу Владислава Єсипенка звинувачення у Службі зовнішньої розвідки України. «Така пропагандистська акція напередодні річниці окупації Криму – це зручний привід для відволікання уваги населення від численних внутрішніх проблем півострова», – прокоментували ситуацію у СЗР.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності