Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Спецпроєкт. Донбас.

Зберегти історичну пам’ять про національно-визвольний рух на Луганщині: Снєгирьов звернувся до Петра Порошенка

Співголова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов звернувся до народного депутата України Петра Порошенка: громадський діяч запропонував політику долучитися до фінансування стрічки, метою якої є збереження історичної пам’яті про національно-визвольний рух на Луганщині. Нижче ми наводимо повний текст відкритого звернення.

Шановний Петре Олексійовичу!

Звертаюся до Вас із питання, яке, на моє переконання, є критичним для існування будь-якої держави. Ідеться про історичну пам’ять українського народу, ключовою функцією якої є передача знань про минуле як основи самоідентифікації.

Наразі шістсот примірників публіцистичної книги українського історика Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса. Збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР» за сприяння Львівської обласної ради потрапить на полиці бібліотек Луганщини. У них можна буде ознайомитися з архівними документами кримінальної справи поета та зрозуміти, за що саме Віктор Медведчук наполягає через суд, щоб частини книги були забороненими для читання.

Прошу і Вас долучитися до спільного проєкту щодо відновлення історичної правди про національно-визвольний рух на Луганщині. Я підготував до друку історичні розвідки про перші та другі визвольні змагання на теренах Луганської та Донецької областей. Ці матеріали містять унікальні архівні документи та спогади про моїх краян, які обороняли Україну від московського ворога.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Прошу Вас профінансувати друк книги та випуск документального фільму під назвою «Луганщина повстанська» з благодійною метою для розповсюдження видання серед широкого кола читачів для сприяння військово-патріотичному вихованню громадян України.

Пропоную Вам долучитися до цієї події в українській культурі. Випуск документального фільму та друк книги дозволить жителям Луганщини та всієї України отримати можливість дізнатися про своїх славних предків. Сьогодні, на тлі спроб вивести з-під дії закону про мову телебачення особливо важливо, щоб українці були обізнані з історією рідного краю, щоб вони відчули своє міцне козацьке коріння й пишалися Батьківщиною.

Тільки за останній тиждень Ваш фонд забезпечив купівлю повного комплекту оптичної розвідки для 10 ОГШБр, а Ви особисто передали комплект обладнання вартістю майже мільйон гривень командуванню бригади. Крім оптичної розвідки, у 10-ту бригаду привезли 5 потужних генераторів та 2,5 кілометра тіньової сітки.

Кошти як благодійну допомогу в сумі 140 000 грн прошу перерахувати на банківську картку 4102 4512 5106 6019 в ПАТ «Альфа-Банк».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Збереження історичної пам’яті про національно-визвольний рух на Луганщині – це боротьба за Україну як вільну, самодостатню, шановану у світі державу.

Письмову відповідь прошу надіслати на мою електронну пошту: [email protected]

Додаток 1

Додаток 2

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Додаток 3

Додаток 4

Додаток 5

Додаток 6

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Прес-служба ГІ “Права Справа”

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності