Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Зброя і боєприпаси для України у США і НАТО закінчуються, – про це попереджав Трамп

“НАТО вичерпало значну частину власних запасів зброї та боєприпасів і має наростити їх задля подальшої підтримки України”, — заявив “колишній” норвезький лівий журналіст, а нині генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Генсек додав, що країни НАТО мають бути готові заплатити певну ціну, як-от більші витрати на енергоносії та інші економічні наслідки, щоб зміцнити оборону України.

«Ми маємо пам’ятати, що ціна, яку ми платимо, вимірюється грошима, а ціна, яку платить Україна, вимірюється життями, кров’ю, щодня, і наш обов’язок їх підтримувати», – зауважив Столтенберг.

Спершу про закінчення деяких видів озброєння і боєприпасів повідомили США, а тепер й Альянс. Тож, як при цьому не пригадати слова екс-президента Трампа, що усі тридцять країн-учасниць НАТО почувають себе надто безпечно, не бажаючи витрачати на своє (НАТО) озброєння коштів із власних бюджетів, покладаючи опіку над цим виключно на гаманець США. А Трамп, який за життя сколотив собі мільярдні статки, добре вміє рахувати і свої, і чужі, і бюджетні кошти…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також НАТО не мають наміру вводити безпольотну зону над Україною, щоб не ставати стороною конфлікту, але готові передати засоби ППО. Про це генсек альянсу соціаліст Столтенберг заявив на засіданні парламентської асамблеї альянсу у Мадриді.

А країни-члени НАТО проводять аудит та ревізію всієї зброї та боєприпасів, щоб знайти залишки на складах, які можна передати Україні. Про це повідомив голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв.

А щодо “залишків на складах” заржавілої і застарілої радянської техніки свого часу висловився президент-султан Ердоган, та й американські есперти, а також голова ОП Єрмак і президент Зеленський вже не раз висловлювалися…

Як бачимо, ракетний удар по НАТОвській Польщі із двома загиблими поляками не робить хоробрий, але переляканий Альянс стороною конфлікту, адже із дві впавші ракети чудом перетворилися в одну, і то в українську…

За останні місяці армія США уклала контракти на 2,6 млрд доларів для заміни озброєння, поставленого в Україну, — Reuters.

“Армія США прискорює процес закупівлі зброї для виконання укладених раніше контрактів, необхідних для поповнення американських арсеналів зброї, звідки в останні місяці постачалося озброєння в Україну”, — заявив офіційний представник Пентагону Даг Буш, який контролює закупівлю зброї для армії.

З другої половини жовтня США уклали контракти з виробниками зброї на суму близько 1 мільярда доларів, що дозволяє припустити, що темп ухвалення рішень щодо контрактів набирає обертів.

Нагадаємо, що після 24 лютого в США близько 800 компаній з виробництва зброї змагаються за тендери на держзакупівлі і постачання зброї…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також українці запитують Білий дім: скоро завершення осенні, а де ж обіцяний ленд-ліз, чи буде як із Будапештським меморандумом?

***

Цікаво, що поки хтось десь спить, Іран з допомогою росії розпочав збагачення урану до 60% на ядерному об’єкті у Фордо, повідомляє іранське агентство ISNA.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності