Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Житомирського лейтенанта, який бив рядового, показово посадять… одного за всіх

ДБР завершило досудове розслідування щодо командира взводу однієї з військових частин, який побив солдата-строковика в навчальному центрі під Житомиром.

Обвинувальний акт направлено до суду, інформує пресслужба відомства.

«Інцидент трапився 11 березня 2023. Молодший лейтенант вирішив «провчити» солдата-строковика, який нібито перебував на військовій службі в стані алкогольного сп’яніння. Проте замість правових методів впливу він вирішив застосувати силу. Командир завдав юнаку кілька ударів по тулубу», – повідомили в Державному бюро розслідувань

В результаті потерпілий отримав легкі тілесні ушкодження. «Виховна бесіда» потрапила на відео, яке було оприлюднено у мережі Інтернет.

15 березня 2023 року військовому було повідомлено про підозру та відсторонено від займаної посади. Молодший лейтенант свою провину визнав.

Він обвинувачується у застосуванні насильства щодо підлеглого, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності