Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Зустріч “Кримської платформи” провести під егідою ООН, – круто, але чи вийде

Україна через брак коштів не зможе щорічно проводити зустрічі «Кримської платформи», перший захід в рамках якої заплановано на 23 серпня в Києві, і буде шукати можливість перенести формат цього зібрання під егіду ООН.

Про це у вівторок повідомила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

«Президент дуже хоче, щоб цей формат був щорічним. Ясно, що такого ресурсу, такого рівня і масштабу заходи робити щорічно не є можливим. Але ми будемо думати, як і куди „паркувати“ „Кримську платформу“. Можливо, це буде високий сегмент в рамках ООН щорічно у вересні, ГА ООН. Тому будемо думати над форматами», — сказала Джапарова.

За її словами, робота в рамках «Кримської платформи» буде посилена на дипломатичному рівні. Вона додала, що «Кримська платформа» вже працює на національному рівні, оскільки її завдання зображені в стратегії зовнішньополітичної діяльності України, в законі про корінні народи. «Зараз активно готують фронт-офіс постійного представника президента України в Криму, тому що президент хоче показати учасникам саміту, як буде виглядати фронт-офіс „Кримської платформи“, який буде координувати національну політику. Є дуже багато таких задач», — сказала Джапарова.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Вона не стала уточнювати, в яку суму обійдеться проведення цього заходу. «Ми досі в процесі, оскільки фінансування всіх заходів йтиме через МКІП [міністерство культури та інформаційної політики]. Ми зараз в процесі запуску всіх можливих процедур», — зазначила заступниця глави МЗС.

Кримська платформа — дипломатична ініціатива України, у перспективі — міжнародний координаційний механізм для повернення питання Криму до порядку денного, захисту прав людини в Криму та сприяння деокупації півострова. У понеділок президент Зеленський повідомив, що про участь у зустрічі заявили вже 29 держав.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності