Сьогодні 205 день повномасштабної російсько-української війни чи то “спецоперації”. Основні події:

11:16 У Херсоні пролунали потужні вибухи. Після того в небі над містом піднявся густий дім.

10:43 Українські захисники продовжують знищувати російських окупантів та їхню техніку на нашій землі. Цього разу вони збили вертоліт Ка-52 та БпЛа загарбників.

10:42 З позицій квазіреспублік так званих “лнр” та “днр” втекли понад 3 тисячі мобілізованих. Вони не хочуть воювати і розуміють, що всіх не покарають.

09:31 Від початку повномасштабного вторгнення ЗСУ вже ліквідували 54 050 загарбників. Лише за добу лави “двохсотих” поповнили 200 окупантів.

09:10 В Україні хочуть запровадити безкоштовний проїзд для внутрішньо переміщених осіб на період дії воєнного стану. Відповідний проєкт зареєстрували у Верховній Раді.

09:00 Ніч на Сумщині була тихою, але о 6 ранку по території Краснопільської громади прилетіло 4 міни зі сторони росії. Минулося без жертв та руйнувань.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

08:45 Вночі росіяни обстрілювали населені пункти на лінії фронту у Покровському та Бахмутському района, що на Донбасі. Серед ночі завдали удару зі “Смерчів” та ЗРК С-300 по Селидовому – відомо про 1 загиблого та 5 поранених. Ракетами пошкоджено:

  • 32 п’ятиповерхівки,
  • школа,
  • гімназія,
  • дитсадок.

У Мар’їнській громаді під артобстріли потрапили Мар’їнка, Красногорівка, Новомихайлівка та Георгіївка

Внаслідок обстрілів околиць Слов’янська постраждали приватні будинки та автомобіль. На щастя, обійшлося без жертв. Інформація щодо пошкоджень уточнюється.

08:43 Міністерство оборони США оголосило про нову допомогу для України вартістю до 600 мільйонів доларів. Він передбачає:

  • додаткові боєприпаси для ракетно-артилерійських систем високої мобільності (HIMARS);
  • 36 000 105-міліметрових артилерійських снарядів;
  • 1000 високоточних 155-мм артилерійських снарядів;
  • 4 проти артилерійських радари;
  • 4 вантажівки та вісім причепів для перевезення важкої техніки;
  • система протидії безпілотним літальним системам;
  • обладнання для розмінування;
  • протипіхотні боєприпаси Claymore;
  • підривні боєприпаси та обладнання;
  • стрілецька зброя та боєприпаси;
  • прилади нічного бачення, спорядження для холодної погоди та інше польове обладнання.

08:00 Росія завдала 2 ракетних удари по Золочеву на Харківщині. Ракети влучили на територію місцевого ліцею. Значних пошкоджень зазнав фасад будівлі, вікна, двері, дах, спортивний зал та футбольний майданчик.

07:44 В окупованому Мелітополі над аеродромом з ворожою базою піднявся густий чорний дим. Ймовірно, ніч для окупантів була “гарячою”.

07:36 На Дніпропетровщині зафіксували 6 нічних обстрілів Нікопольського та Криворізького районів. Росіяни били з “Градів” та важкої артилерії по чотирьох громадах. Зокрема:

  • Найгарячіше було у Нікополі. Ворог здійснив 3 обстріли, випустивши понад 40 снарядів. Поранена 57-річна жінка.
  • У Червоногригорівській громаді понівечені 3 багатоповерхівки та магазин. Люди неушкоджені.
  • У Марганецькій та Зеленодольській громадах минулося без постраждалих.

06:55 Українські воїни значно скоротили особовий склад російського війська. Тепер окупанти намагаються приховати шалені втрати живої сили. Зокрема росіяни вивозили трупи своїх солдатів у переповнених вантажівках.

06:30 Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що окупанти обстріляли Харків. Одне з влучань – у землю біля двохповерхового житлового будинку, є пошкодження комунікацій, горів автомобіль. Легкі осколкові поранення отримали 2 дорослих та 2 дітей 5 та 17 років. У Київському районі росіяни ракетою влучили в одноповерхову будівлю. Попередньо, постраждалих немає.

05:52 Окупанти знову атакували Харків. Про вибухи в місті повідомили о 3:30. Було 2 вибухи, пусків з землі люди не помічали.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

04:18 Лише нещодавно Україна отримала новий пакет допомоги від США. А на сайті Білого дому вже з’явився Меморандум держсекретаря про виділення наступного. Президент США Джо Байден делегував держсекретареві повноваження виділити Україні до 600 мільйонів доларів на оборонні вироби та послуги, а також на військову освіту.

03:38 З напрямку Чорного моря ворожий Су-30 здійснив пуск двох крилатих ракет Х-31А по портовій інфраструктурі Очакова. На щастя, минулося без жертв.

03:33 Корабельне угруповання ворожого флоту налічує 13 одиниць кораблів. Вони продовжують маневрувати вздовж кримського узбережжя. Окупанти тримають напоготові 3 надводних та 1 підводний ракетоносії, на бортах яких є 28 крилатих “Калібрів”.

02:31 У Нікополі Дніпропетровської області виявили залишки іранського безпілотника Shahed-136 (за російським маркуванням – “Герань-2”).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

01:28 У російських Валуйках трапилась “бавовна”. Очевидно, що загарбники знову обстріляли самі себе. Росіяни скаржаться на відсутність світла.

00:24 Наші сили ППО збили чергову ракету типу “Калібр” над Одесою. Бойовий снаряд окупанти випустили з акваторії Чорного моря.