Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Американці “втекли”, тепер у Чорне море йдуть Британські ВМС

У травні 2021 року британська влада має намір відправити бойові кораблі в акваторію Чорного моря. На такий крок Великобританія йде для демонстрації солідарності з українською столицею. Лондон хоче продемонструвати підтримку Києву на фоні нарощування Росією військових сил біля кордонів з Україною.

Про це стало відомо завдяки повідомленню авторитетного британського видання The Sunday Times.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Так, згідно з даними високопоставлених військово-морських джерел, один есмінець, озброєний зенітними ракетами, і протичовновий фрегат відокремляться від авіаносної групи ВМС Великобританії в Середземному морі і попрямують через Босфор в Чорне море.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Британські журналісти також повідомляють, що в травні два кораблі ВМФ Великобританії, відокремившись від своєї авіаносної ударної групи в Середземному морі, відправляться в Чорне море через протоку Босфор. Йдеться про ескадрений міноносець типу 45 та фрегат типу 23.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Зазначається, що таке рішення було прийнято з метою демонстрації солідарності з Україною і союзниками по Північноатлантичному альянсу після того, як Сполучені Штати Америки, після новин з Туреччини, не стали створювати додаткову напруженість в Чорноморському регіоні і скасували прохід своїх кораблів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Раніше планувалося, що американські кораблі прийдуть із Середземного моря, щоб чергувати у Чорному морі до перших чисел травня, але останньої миті “янкі” раптово передумали чи чогось злякалися, бо у Туреччині заявляють: Вашингтон останньої миті повідомив, що не скористається раніше поданою заявкою на прохід турецькими протоками в Чорне море. У США ж виправдовуються, що взагалі офіційно не повідомляли про такий похід своїх кораблів і що це звична практика – подавати заявку на прохід турецькими протоками про всяк випадок, але не скористатися нею.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності