Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Білий дім гордо проковтнув ракетний удар Ірану по своїх об’єктах в Іраку… наче їх і не було

У понеділок, 15 січня, Корпус вартових ісламської революції (КВІР) Ірану заявив, що завдав серії ударів по місту Ербіль – столиці регіону Курдистан в Іраку.

Про це повідомляють Reuters із посиланням на джерела та Rudaw.

Зазначається, що вибухи пролунали приблизно за 40 кілометрів на північний схід від Ербіля в напівавтономному Курдистані, в районі поблизу консульства США, а також житлових будинків цивільного населення.

Щонайменше п’ять балістичних ракет влучили поблизу міжнародного аеропорту Ербіль. Незабаром аеропорт Ербіля припинив роботу. Декілька вибухів пролунало також біля консульства США. Попередньо постраждалих серед американських військових немає.

В результаті атаки двоє людей загинули, ще п’ятеро цивільних осіб отримали поранення і були доставлені в місцеву лікарню після вибухів.

Як заявили у іранській гвардії, «балістичні ракети були використані для знищення шпигунських центрів і зборів антиіранських терористичних груп в регіоні».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У КВІР також повідомили, що нібито ракетний удар був націлений на «штаб-квартиру шпигунства ізраїльського Мосаду в іракському Курдистані».

Повідомляється, що ударів було завдано після того, як Ізраїль у Сирії ліквідував кількох вищих командувачів КВІР.

Нагадаємо, з жовтня пов’язані з Іраном групи ополченців завдають ударів по базах очолюваної США коаліції в Іраку та Сирії за допомогою безпілотників і ракет.

13 січня президент США Джо Байден заявив, що Штати надіслали Ірану «приватне повідомлення» щодо відповідальності підтримуваних Тегераном хуситів за атаки на судна в Червоному морі.

У грудні в Ірані заявили про страту агента ізраїльської розвідки.

Також повідомлялося, що Іран наростив обсяги виробництва високозбагаченого урану до 60% чистоти, чого є достатньо для виробництва ядерної зброї.

Цікаво, що на відміну від Ємену в Ірану є власна ядерна зброя, а також ядерні союзники, тому США, скоріш за все, цей напад на свої бази і консульство перетворить у історію з двома російськими ракетами, що впали на територію НАТОвської Польщі, де дивом за день перетворилися в українські, чи тими ракетами, що через Україну і Молдову залетіли до такої ж НАТОвської Румунії, де розчинилися у повітрі… США не зважаться повторити з Іраном те, що колись Буш зробив з Іраком, бо для цього треба мати не по 17 грн за штуку, а справжні…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності