Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Борис говорить правду Заходу в очі, але його не хочуть чути…

Експрем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон вважає, що повномасштабного вторгнення росії в Україну можна було б уникнути, якби Захід мав сміливість і послідовність у тому, щоб привести Україну в НАТО.
Про це йде у колонці Бориса Джонсона у The Washington Post.
Тезово:
“Десятиліттями ми використовували дипломатичну двозначність на тему НАТО і України – і це закінчилося повною катастрофою.
Ми роками розповідали українцям, що ми проводимо політику “відкритих дверей” в НАТО, і що вони мають право “обирати свою долю”, і що росія не повинна мати права вето.
І весь цей час ми недвозначно давали зрозуміти москві, що Україна ніколи не вступить до альянсу – бо дуже багато членів НАТО самі застосують своє право вето”.
“Результат – найгірша війна в Європі за останні 80 років. Президент росії володимир путін зруйнував незліченну кількість життів, домівок, надій і мрій”.
“путін вторгся не тому, що думав, що Україна збирається вступити в НАТО. Він завжди знав, що це малоймовірно. Він напав на Україну, тому що вважав – і мав численні докази цього – що ми не дуже серйозно ставилися до захисту України”.
Зазначимо, що минулого року Бориса Джонсона називали головним кандидатом на пост генсекретаря НАТО, який незабаром мав звільнитися, але ось халепа – вчора колишній норвезький соціаліст-Марксист Енс Столтенберг заявив про свій намір залишатися на цьому посту й далі…
Також Джо Байден повідомив, що США не надаватимуть Україні винищувачів F-16.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності