Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Битву за Вірменію виграють США… завдяки зраді росії та ОДКБ

Після чергового збройного загострення азербайджано-вірменського конфлікту цього тижня, що минає, у Раді безпеки Вірменії заявили, що Єреван і Баку досягли домовленості про перемир’я “Завдяки залученості міжнародної спільноти, вдалося досягти домовленості про перемир’я з 20:00 14 вересня. Сподіваємося, що Азербайджан дотримуватиметься цієї домовленості”, – сказав секретар Ради безпеки Вірменії Армен Григорян в ефірі Громадського телебачення. За його словами, жодного документа чи угоди, яка готується до підписання з Азербайджаном, не існує.

Попри те, що Вірменія сьогодні є проросійською країною, зважаючи на чисельну світову вірменську громаду, зокрема у США, спікер від імені Конгресу США Ненсі Пелосі придетіла цими вихідними у цю країну, де демонстративно меморіал жертвам геноциду вірмен Туреччиною, яка є головним союзником Азербайджану*, і звісно ж, що засудила агресію Азербайджану проти Вірменії. Також Пелосі пригрозила владі Азербайджану санкціями США.

Цікаво, що приїзд Пелосі співпав, чисто випадково, із мітингом, що відбувся сьогодні, 18 вересня, у Єревані за вихід країни з організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) із росією та іншими пострадянськими країнами.

Цей протест став реакцію на відмову організації допомогти Вірменії в конфлікті з Азербайджаном, зокрема відмови росією.

Водночас член комітету з оборони та безпеки мажилісу Казахстану Айдос Сарим заявив, що Казахстан не зацікавлений направляти військових до зони вірмено-азербайджанського конфлікту після того, як Єреван запросив військову допомогу до ОДКБ.

*Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Ердоган підтримав Азербайджан та пообіцяв допомогу. “Весь світ повинен знати, що Туреччина поряд з Азербайджаном”, – пише агентство Anadolu.

ФОТО: ЗМІ Вірменії повідомили, що збройні сили Азербайджану завдали удару по пункту дислокації прикордонних сил ФСБ Росії в Гегаркунік.

Також вони опублікували фото пункту після удару.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності