Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Чесна суддя не знайшла складу адмінпорушення в преміюваннях мером Тернополя себе самого

Тернопільський міськрайонний суд закрив провадження у справі міського голови Тернополя Сергія Надала, якого звинувачували в отриманні завищених премій.
Про це повідомило «Суспільне Тернопіль» та сам Надал.Суддя Ірина Марциновська постановила закрити провадження «у зв’язку з відсутністю складу адміністративних правопорушень».

Вона зазначила, що розмір визначених меру премій та матеріальної допомоги не перевищував максимально можливого рівня і був однаковим з розмірами доплат працівникам ради. А розмір премій мера, мовляв, навпаки був меншим від розміру премій його окремих заступників та деяких керівників структурних підрозділів.

Сам Надал заявив, що рішення суду означає, що «звинувачення в “захмарних преміях” та інших додаткових нарахуваннях є неправомірними та нікчемними».

«Шкода, що час, який я був вимушений витратити на захист у суді, міг бути присвячений роботі для міста», — написав він.

Прокурорка Тетяна Дедюх розповіла, що це рішення суду не передбачає оскарження.

Що передувало?

У Нацагентстві з питань запобігання корупції на початку квітня заявили, що міський голова Тернополя Сергій Надал у 2021-2022 роках виписував собі максимальні премії. За їхніми даними, розмір премій іноді сягав 250% від посадового окладу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У НАЗК вказували, що такі дії містять конфлікт інтересів (ч. 1, 2 ст. 172-7 Кодексу про адмінправопорушення). Тож на Надала склали адмінпротокол щодо конфлікту інтересів.

У Тернопільській міськраді заперечували повідомлення НАЗК і вказували, що розмір премії міському голові визначає спеціальна комісія. А у 2022 році, мовляв, Надал не отримував і не звертався з заявами про надання допомоги для розв’язання соціально-побутових питань та оздоровлення.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності