Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Глава МЗСУ прибув до США, – для зустрічі з американськими лобі

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прибув до Вашингтона. Там він проведе низку зустрічей з американськими політиками, урядовцями та експертами.

На всіх зустрічах порушуватимуться три основні теми, розповів Дмитро Кулеба, повідомляє прес-служба відомства.

«На всіх зустрічах будуть три наскрізні теми. Перша: безпека України, зокрема, в контексті напруженості, яку ми бачимо на сході та Білорусі. Друга: енергетична безпека України як невід’ємна складова більш широкого безпекового контексту. Обговорюватимемо «Північний потік-2». Третя: економічний розвиток України, залучення американських інвестицій, більше торгівлі між нашими державами», — розповів міністр під час спілкування з журналістами після прибуття до Вашингтона.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Кулеба також наголосив на важливості підписання нової Хартії стратегічного партнерства України та США.

Раніше Національна гвардія України та Національна гвардія штату Каліфорнії, що у США підписали двосторонню співпрацю, що стало підсумком угод та міжнародних заходів під час візиту до України американської делегації.

Адміністрація США вважає за потрібне підписати в листопаді поточного року нову хартію про стратегічне партнерство з Україною, щоб відобразити в ній сучасні реалії.

Нова хартія партнерства України та США включатиме низку нових аспектів, серед яких і протидія агресії РФ, заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба. Ця хартія є стратегічним документом, який на десятки років визначатиме напрямки розвитку відносин між країнами та не залежить від змін адміністрацій Білого дому.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності