Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Гонорея у геїв передається і через поцілунок, – дослідження

Дослідник захворювань, що передаються статевим шляхом (ЗПСШ), закликав оновити рекомендації після того, як дослідження показали, що гонорея (Триппер – прізвище німецького лікаря, який дослідив це захворювання) може передаватися через поцілунки.

Термін для таких захворювань, до яких належать хламідіоз, генітальний герпес і гонорея, вказує на те, що вони передаються статевим шляхом, але є кілька різних дій, які потрапляють до цієї категорії. Про це пише ladbible.com.

Хламідіоз, наприклад, може передаватися під час орального сексу або навіть спільного використання секс-іграшок. Щодо гонореї, деякі дослідники вважають, що нею можна заразитися від чогось набагато менш шкідливого.

Професор Ерік Чоу з Мельбурнського центру сексуального здоров’я роками займається вивченням ЗПСШ та закликав до оновлення рекомендацій після огляду шести досліджень, в яких розглядалося питання про те, чи є поцілунки з язиком фактором ризику розвитку гонореї та хламідіозу.

NHS заявила, що гонорея “легко передається під час незахищеного вагінального, орального або анальногго сексу [або] спільного використання вібраторів або інших секс-іграшок, які не були вимиті або не вкриті новим презервативом щоразу, коли вони займаються сексом”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Сайт додає: “Хламідіоз не може передаватися під час випадкових контактів, як-от поцілунки та обійми, або під час спільного використання ванн, рушників, басейнів, унітазів або столових приладів”.

Однак огляд Чоу показав, що поцілунки справді підвищують ризик зараження гонореєю. В разі хламідіозу такого не було.

У розмові з MailOnline дослідник сказав: “Ми вважаємо, що можна заразитися гонореєю через поцілунки. Я думаю, що рекомендації треба оновити”.

Огляд був опублікований після того, як дослідження, опубліковане в липні, проаналізувало сексуальну історію та записи про ЗПСШ понад 2000 геїв і бісексуальних чоловіків та виявило зв’язок між поцілунками й гонореєю.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На той час у eClinicalMedicine команда писала: “Ми виявили, що гонорея ротоглотки пов’язана з контактом з ротом партнера під час поцілунків”.

Поцілунок має бути чимось більшим, ніж безневинний поцілунок, як раніше сказав Чоу BuzzFeed News: “Там має бути достатньо часу, щоб між людьми відбувся обмін слиною. Як французький поцілунок”.

У відповідь на отримані дані представник Британської асоціації сексуального здоров’я та ВІЛ повідомив MailOnline: “Нові дослідження передавання ЗПСШ важливі для нашого розуміння того, як вони поширюються, і в цьому випадку, як ризик передавання гонореї, може бути зменшено. Гонорея переважно передається під час незахищеного орального, вагінального чи анального сексу. Хоча можуть бути випадки, коли інфекція передається з рота до рота під час поцілунків, це, ймовірно, дуже рідко. Це дослідження наголошує на важливості регулярного проходження тестування, особливо після сексу без презервативу з новим або випадковим партнером. Для кожного, як і раніше, важливо мати доступ до високоякісних послуг у сфері сексуального здоров’я, щоб забезпечити безпеку вам та вашим сексуальним партнерам”.

Нагадаємо, вчені виявили, чому в онкохворих оживають ракові “клітини-зомбі”. Дослідження провели науковці Медичної школи Рутгерса в Нью-Джерсі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності