Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Іноземці за безцінь купують українські землі з надрами, – ЧОМУ ?!

Під час війни ліцензію на видобуток бурштину на земельній ділянці «Крючкова» Вараського району продали на аукціоні за 3,48 млн грн.

Про це стало відомо з даних на сайті «Prozorro.Продажі».

У торгах, що відбулися 23 лютого, брали участь лише дві київські компанії, які належать іноземним власникам. ТОВ «Полісся Природ Ресурс» (кінцеві бенефіціари – громадянин Німеччини Марк Клопфель та громадянин України Дмитро Угро) виграло ліцензію, запропонував на 3360 грн більше, ніж ТОВ «Алма Трейд Компані» (кінцевий бенефіціар – громадянин Індії Радхакрішнан Рахіт).

ТОВ «Полісся Природ Ресурс» і Держгеонадра уклали договір купівлі-продажу спеціального дозволу на користування надрами. Ліцензія видається на 10 років і дає право на геологічне вивчення та дослідно-промислову розробку бурштину з подальшим видобутком.

Власник компанії ТОВ «Полісся Природ Ресурс» – Марк Клопфель, німець, що проживає в Об’єднаних Арабських Еміратах. Він є власником численних фірм, які активно ведуть бізнес на українському ринку. Одна з його компаній — «Клопфель Ріал Естейт» — розглядалася як потенційний покупець майже 20 га сільськогосподарської землі в Вараському районі.

Марк Клопфель є фахівцем із розвитку міжнародного бізнесу та інвестором в Західній Європі. У його портфелі більше десятка компаній на ринках Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Німеччини, Швейцарії та Австрії, а його інвестиційний капітал оцінюється у кілька мільйонів євро.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності