Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Кількість осіб, які видають себе “українцями” в Німеччині зросла за рік у…

Сотні тисяч українців приїхали до Німеччини з початку російської агресивної війни – їх кількість у країні за рік зросла у 7 разів. Відразу нагадаємо, що наявність українських громадянства і паспорта, ще нікого не роблять українцем, адже зараз це є самоідентифікація за духом, за мовою, культурою, любов’ю до Батьківщини і бажанні їй допомагати, чого, нажаль, нема у значної части тих, хто сьогодні себе іменує в Європі “рускаязичнимі украінскімі бєжанцамі”, вимагають там для своїх дітей саме російськомовних шкіл і ганьблять своєю поведінкою усе українське на кожному кроці. Найважче на таких осіб реагують мешканці колишніх країн Варшавського договору, але й інші вже теж вчаться їх відрізняти…

Про це повідомляє видання Tagesschau.

У 2022 році було зафіксовано близько 1,1 мільйона іммігрантів з України, повідомляє Федеральне статистичне управління у Вісбадені на основі попередніх результатів спеціальної оцінки.

Оскільки протягом року до Німеччини не лише приїжджали люди із зони бойових дій, але й виїжджали назад, статистика показує, що за минулий рік відбулася чиста імміграція з України в розмірі 962 000 осіб.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Це означає, що чиста імміграція з України до Німеччини минулого року була більшою, ніж з Сирії, Афганістану та Іраку разом узятих у 2014 та 2016 роках”, – йдеться у повідомленні.

У Берліні починається спеціальна зустріч, скликана Міністерством внутрішніх справ для того, щоб обговорити з місцевою владою ситуацію з розміщенням біженців у їхніх регіонах.

Німецька асоціація міст повідомила, що планує пропонувати на з’їзді нові правила розподілу біженців по регіонах, наполягатиме на активізації допомоги Туреччині й Сирії у зв’язку із землетрусом – після якого сотні тисяч людей втратили все і це може спонукати їх їхати до Європи, та більшій підтримці для муніципалітетів, які приймають людей.

Влада Німеччини незадоволена тим, що країни Західної Європи прийняли у себе занадто мало біженців у порівнянні з сусідами України.

Чеський уряд створив нову посаду – координатора з адаптації та інтеграції українських біженців.

Порятунок від війни знайшли у країнах ЄС близько 4 млн 823 тисяч українців. Такі цифри надає Управління Верховного комісара ООН у справах біженців станом на 31 січня 2023 року. В той же час у росії знаходяться близько трьох мільйонів українців.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності