Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Орбан звинувачує США та Сороса у підтримці угорських лівих, а також ліберастів з Брюсселя

Прем’єр-міністр Віктор Орбан на тлі наближення виборів в наступному році звинуватив Брюссель і Вашингтон в спробах втручання в політику Угорщини. За словами політика, Вашингтон і мільярдер Джордж Сорос намагаються домогтися обрання своїх людей, угорської лівої опозиції, використовуючи гроші, засоби масової інформації та мережі.

Вперше з моменту приходу до влади в 2010 році Орбан зіткнеться з об’єднаним фронтом опозиційних партій, включаючи соціалістів, лібералів і колишню ультраправу, нині правоцентристську партію «Йоббік» на парламентських виборах 2022 року.

Орбан сказав десяткам тисяч своїх прихильників в центрі Будапешту, що Вашингтон і мільярдер Джордж Сорос намагаються домогтися обрання своїх людей, угорської лівої опозиції, використовуючи гроші, засоби масової інформації та мережі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Але важливо не те, чого хочуть вони в Брюсселі, у Вашингтоні та в ЗМІ, які направляються з-за кордону. Свою долю вирішуватимуть угорці», – сказав Орбан.

«Наша сила в нашій єдності … ми віримо в ті ж цінності: сім’ю, націю і сильну і незалежну Угорщину», – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

На окремому мітингу опозиції її лідер Петер Маркі-Зай заявив, що в разі його обрання уряд розробить нову конституцію, придушить корупцію, введе євро і гарантує свободу ЗМІ.

Уряд Орбана зі своїм основним союзником Польщею конфліктує з Брюсселем через питання приорітету верховенства національного права держави над ЄС, проти пропоганди ЛГБТ, впливу прибічників Сороса, заявляючи, що інтерес Угорщини полягає в тому, щоб залишатися членом сильного Європейського Союзу.

«Брюссель розмовляє з нами і ставиться до нас разом з поляками так, ніби ми вороги … ну, пора їм в Брюсселі зрозуміти, що навіть комуністи не змогли перемогти нас», – сказав Орбан своїм прихильникам в суботу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше Угорщина почала отримувати російський газ в обхід України. Блакитне паливо транспортується через газопровід «Балканський потік» і трубопроводи Південно-Східної Європи.

Глава Оператора ГТС Сергій Макогон заявив, що монополізація газових маршрутів «Газпромом» ставить питання про основні принципи функціонування газових ринків ЄС.

Контракт Угорщини та Росії на поставки газу в обхід України не порушує законодавство Європейського союзу, повідомив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності